З ініціативи Державного секретаріату Ватикану невдовзі почне діяти доменна зона ".catholic"
  • Пон, 04/04/2016 - 18:46

З ініціативи Державного секретаріату Його Святості Папи, Секретаріатом із комунікації Апостольського Престолу було створено бюро, назване "DotCatholic" з метою управління інтернет-доменом верхнього рівня ".catholic", призначеного для поширення навчання, послання і цінностей Католицької Церкви в кібер-просторі, який все більш розширюється.

Керувати роботою нової групи, що складається з семи осіб, буде італійський інженер Мауро Міліто, керівник відділу інформатики Ватиканського радіо, йдеться в спеціальному повідомленні, поширеному 4 квітня 2016 р.

У доменній зоні ".catholic" будуть представлені єпархії, парафії та інші офіційні католицькі структури. Це робиться для того, щоб користувач, який набирає адресу сайту, був впевнений, що має справу не з якимись неформальними організаціями або спільнотами, які видають себе за католиків, а саме з Католицькою Церквою.

Кілька років тому Міжнародна корпорація з розподілу адресного простору інтернету (ICANN) схвалила заявку Апостольського Престолу на домен верхнього рівня кирилицею - ".католік", а також на аналогічні домени в арабському і китайському написанні.