З нагоди храмового празника Митрополит Ігор здійснив пастирський візит до парафії Успіння Пресвятої Богородиці, що в с. Морянці Краківецького протопресвітеріату
  • Птн, 29/08/2014 - 12:30

28 серпня 2014 року Високореосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, з нагоди храмового празника звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в с. Морянці Краківецького протопресвітеріату.

Разом з владикою Ігорем молились: о. Тарас Мица, адміністратор храму, протопресвітер Володимр Шидловський і священики деканату, а також парафіяни й гості, що прибули на святкування.

Звертаючись до молільників, владика Ігор заспокоїв стривожені серця вірян щодо військового вторгнення на терени України: «Правда й сила, завжди стоїть по стороні Господа й жодне озброєне до зубів військо не зможе здолати малого числа вояків, якщо цього бажає Господь».

Роздумуючи про Пресвяту Богородицю, Митрополит зазначив: «Марія ніде й ніколи не вказувала на себе, що вона мати Божого Сина, що їй необхідно завдячувати спасіння людського роду, коли вона  погодилася прийняти Ісуса у свою утробу. Вона – покірна, проста, ніжна ласкою, простягнута любов’ю від немовлятка до кожної особи, яка стоїть на порозі вічності. Усе життя Марія помножувала дари Господні, отримані від першого моменту свого зачаття в лоні Анни».

Також владика додав: «Ніхто не в силі описати повноти духовних дарів Марії, бо це неможливо збагнути. Сила духу Марії перевищує увесь дух праведників зібраний воєдино!».

Архиєрей завершив словами: «Молімо нашу Небесну Матір, щоб благословила наш народ, допомагала нам в освяченні духа та захищала від ворогів нашу землю!».

Після Божественної Літургії Митрополит освятив воду та зілля, що принесли віряни, а також вручив пам’ятні грамоти жертводавцям та активним парафіянам.

На завершення урочистостей о. Тарас Мица, адміністратор храму, подякував владиці за батьківську опіку та участь у святкуванні храмового празника.