Заклики Папи до молитви за мир в Україні та за жертви землетрусу в Афганістані
  • Срд, 11/10/2023 - 14:38
Наприкінці загальної аудієнції в середу, яка була зосереджена на постаті святої Жозефіни Бакіти, Святіший Отець поновив свій заклик до молитви за мир в Україні, а також скерував свою думку до Афганістану, у якому внаслідок руйнівного землетрусу загинули тисячі людей.

Зустрічаючись із паломниками у середу, 11 жовтня 2023 р. під час Загальної аудієнції, Папа Франциск вкотре закликав до молитви за Україну та до солідарності з народами, які страждають від жахливих природніх катаклізмів. Окреме прохання лунало, зокрема, до польських паломників. Святіший Отець закликав вірних молитися за учасників цьогорічного Синоду Єпископів, щоб вони «вміли слухати те, що Святий Дух хоче сказати Церкві».

Вітаючи франкомовних прочан, Наступник святого Петра запросив їх «працювати задля миру в сім’ях та громадах». «Бути будівничими злагоди та миру у світі» – з таким заохоченням Папа звернувся до хорватських паломників, які відбувають своє паломництво до гробу апостолів Петра і Павла з нагоди 725-ліття від заснування Шібенської дієцезії.

Завершуючи аудієнцію, Папа Франциск, як звичайно, звернувся до молоді, хворих, похилих віком і молодят. Відтак він повернувся думкою до Пресвятої Богородиці, якій присвячений жовтень – місяць молитви на вервиці. «Будьте наполегливим у молитві разом з Нею за всіх, хто страждає від голоду, несправедливості та війни, а особливо за дорогу і багатостраждальну Україну», – сказав Наступник апостола Петра.

Окремі слова Святіший Отець присвятив народу Афганістану, який терпить від руйнівного землетрусу, що спричинив тисячі жертв. «Закликаю всіх людей доброї волі допомогти цьому народові, який і без того зазнає тяжких випробувань, і таким зробити свій внесок у дусі братерства, щоб полегшити страждання народу та підтримати необхідну відбудову», – зазначив Папа Франциск.