Завершились щорічні формаційні курси для священиків Київської архиєпархії
  • Птн, 08/05/2015 - 18:10

4-7 травня священики Київської архиєпархії взяли участь у формаційних курсах, які призначенні для глибшого пізнання священних наук та успішного душпастирювання.

Цьогоріч освітній вишкіл для священиків та дияконів Києвської архиєпархії відбувся в Зарічанах (неподалік Житомира), у реколекційному центрі «Карітас-Спес». Відповідно до канону 372 Кодексу Канонів Східних Церков, такі курси є доброю практикою священнослужителів, спрямованні для глибшого знання священних наук та потрібні для душпастирювання в умовах сьогодення.

Тематика курсів виявилась дуже актуальною і важливою для душпастирської праці в умовах суспільно-політичних подій в Україні. Впродовж навчання учасники інтелектуальної формації, слухали лекції на різні теми з журналістики, каноністики, психології та біблістики. Завдяки талановитим викладачам, кожна тема була особливо цікавою та потрібною. Так священики слухали  лекцій відомих діячів та викладачів, а саме, п. Володимира Ільченка – відомого журналіста УНІАН, Олега Цимбалюка – доктора Канонічного права, п. Наталі Подоляк – досвідченого психолога та п. Галини Теслюк – викладача УКУ.

Центральним місцем чотириденного вишколу була щоденна Божественна Літургія. Окрім цього було чимало часу на обговорення актуальних проблем, ділення досвідом, спільну та приватну молитву, тощо.
5 травня священнослужителі КА, в особливий спосіб молились за дар Божого благословення для Глави і Отця нашої Церкви – Блаженнішого Патріарха Святослава. В день 45-річчя Предстоятеля УГКЦ, священики щиро вітали свого Правлячого Архиєрея та запевнили: «Завжди й в усьому бути підтримкою в досягненні спільної мети – проголошення Євангелія Спасіння».

На формаційних курсах, своїх духовних синів відвідав Єпископ-помічник Київський, Преосвященний Владика Йосиф (Мілян) – Протосинкел Київської архиєпархії. Єпископ поділився з священнослужиталями актуальними проблемами та розповів про виклики, які стоять на шляху кожного духовного пастиря, а також побажав: «Бути святими священиками, щоб гідно провадити до святості повірену паству». Усі священики мали нагоду приватно розмовляти з Владикою та вислухати добрих батьківських порад.