Знову відкрили доступ паломникам до маршруту "Шлях св. Якова" в Іспанії
  • Птн, 03/07/2020 - 16:34

Від середи 1 липня заново відкрито катедру св. Апостола Якова в Сантьяго-де-Компостела, популярного паломницького місця в іспанській Галіції.

У зв’язку із завершенням карантину, гріб св. Апостола Якова знову можуть відвідувати паломники з 9:00 до 19:00 щодня. Відкритий також «Шлях св. Якова» і місця для ночівлі вздовж нього.

Відкриття туристичних маршрутів відповідає рішенню Європейського Союзу відновити можливість відвідин 27 держав-членів туристами з 14 країн, включаючи Канаду, Австралію і Південну Корею, але за виключенням США.

В катедрі наразі відбуваються Літургії за участі не більше 75 осіб, допоки не буде встановлено додаткових засобів захисту.

Camino de Santiago, тобто «Шлях св. Якова» - стародавній паломницький маршрут, який щороку проходять тисячі міжнародних паломників. Він складається із мережі стежок по всій Європі, що провадять до гробу св. Апостола Якова.

Св. Яків, брат Євангелиста Івана, був першим апостолом-мучеником. Йому відрізали голову за наказом Ірода Агриппи. Святий є покровителем паломників і Іспанії. Паломництва до Сантьяго-де-Компостела тривають вже понад тисячу років, щоб пригадати життя і жертву апостола. Хоча це паломництво має духовний вимір, багато невіруючих також бере в ньому участь.