Аби розлучені і особи в сепарації знайшли місце в Церкві
  • Втр, 09/02/2016 - 14:06

Папа Римський Франциск подзвонив до кола розлучених осіб та тих, які живуть роздільно, яке діє при дієцезії в П'ємонті на півночі Італії, повідомило в понеділок Радіо Ватикану. Таким чином він відповів на лист з проханням про зустріч на аудієнції.

Розмову з Папою вів координатор групи "Втрачена обручка", заснованої у дієцезії Фоссано.

Папська радіостанція повідомила, що Франциск несподівано зателефонував, після того, як отримав лист від близько 60 розлучених людей та тих, які живуть у сепарації, які просили його про те, щоб він прийняв їх на аудієнції. Папа Римський зацікавився діяльністю цього кола і погодився зустрітися з його членами.

- Свідомість того, що Папа міг думати про нас кілька хвилин, наповнює нас нескінченною радістю; дає нам надію і надає сенс нашим зусиллям. Це для нас додатковий стимул, щоб ми знайшли наше місце в Церкві, - сказали активісти кола.

Нагадуємо, Папа Франциск зараз працює над апостольською адгортацією, в якій підведені підсумки двох Синодів єпископів на тему сім'ї. Відбулися вони у Ватикані в 2014 і 2015 році. Документ, як було обіцяно, з'явиться до кінця березня. Одним з ключових і найбільш спірних питань є питання людей, розлучених, які перебувають у нових відносинах та представлений частиною ієрархії постулат допуску їх, при дотриманні певних умов, до Святого Причастя.