Церква

  • Вівторок, Червень 25, 2024 - 13:28

    На цьому служінні особистий секретар Йозефа Ратцінґера-Бенедикта XVI і колишній Префект Папського дому замінить теперішнього папського представника в Італії та Сан-Марино.

    У понеділок, 24 червня 2024 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Преосвященного Ґеорґа Ґенсвайна, вислуженого Префекта Папського дому, Апостольським нунцієм у Литві, Естонії та Латвії.

  • Вівторок, Червень 25, 2024 - 11:57

    Хочу закликати всіх, хто втомлюється: чиніть діла милосердя, і вони вас відродять, відновлять. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у 123-й тиждень великої кривавої війни, — війни, яка щодня пожинає нові випадки смерті, насилля, руйнування, крові та сліз дітей України.

    Предстоятель відзначив, що впродовж цього тижня особливо наше серце боліло за Харків і Полтаву, за Херсон, який на кілька днів залишився цілком без світла. Окупанти вдарили по закладах охорони здоров’я, де людям рятують життя.

  • Вівторок, Червень 25, 2024 - 11:24

    Сьогодні Бог Отець через Сина, даючи людині Духа Святого, дарує скарбницю, у якій заховані всі скарби, яких може прагнути людське серце. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді з нагоди свята Зіслання Святого Духа.

    Із Главою Церкви в Патріаршому соборі в Києві співслужив владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський.

  • Вівторок, Червень 25, 2024 - 11:21

    Завершуючи зустріч з римлянами та паломниками закликом до молитви за мир, Папа Франциск двічі згадав про Україну, наголосивши на її стражданнях, та побажав світла Святого Духа для правителів, щоб знайти мирні вирішення на теренах, які страждають від війни.

     

  • Вівторок, Червень 25, 2024 - 11:19

    Коли човен нашого життя потрапляє в бурю, Ісус є поруч з нами, щоб допомогти нам вийти зі шторму загартованими духом і готовими нести далі Його Добру Новину про Боже царство. Думками про це Папа Франциск ділився під час недільної зустрічі з паломниками.

     

  • Субота, Червень 22, 2024 - 10:20

    20 червня виповнилося 10 років із дня проголошення блаженного священномученика УГКЦ Василія (Величковського) покровителем пенітенціарного душпастирства.

  • Субота, Червень 22, 2024 - 10:18

    Зібравши протягом 2023 року понад 143 мільйони євро, Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі» реалізувала проекти на підтримку християн у 138 країнах світу.

     

  • Субота, Червень 22, 2024 - 10:02

    У рамках святкування ювілейного року бл. Миколая Чарнецького, редемптористи кличуть на наступну подію усю молодь: Чар_квест та молодіжні передпразникові чування

    Коли: 26 червня
    Де: монастир св. Альфонса (м. Львів, Замарстинівська, 225) та храм бл. М. Чарнецького (перетин вулиць Під Голоско та Варшавська)
    Хто: молодь
    Коли: початок о 12:00 (далі див. програму) 

    Просимо вас для організаційних моментів – зареєструватися через посилання

  • Субота, Червень 22, 2024 - 09:58

    Упродовж 17–20 червня 2024 року відбулися щорічні реколекції для духовенства Перемишльсько-Варшавської митрополії УГКЦ. Вдруге вони проходили у Молодіжному осередку отців-облатів «NINIWA» у м. Кокотку. На духовну подію з’їхалося близько сотні священників з цілої Польщі.

  • Субота, Червень 22, 2024 - 09:53
    У передмові до збірки проповідей ревного душпастиря молоді Папа Франциск нагадує про те, що Божа благодать випереджує нас, виходячи назустріч, а молитва – це не втеча від світу, а запрошення Богові оселитися в нашому житті.
     
  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 15:17

    «Цього року Церква у Франції матиме 105 нових священників. Ця цифра нас підбадьорює, особливо тому, що минулого року було лише 88 новопресвітерів», – сказав Радіо Ватикану Архиєпископ Бертран Лакомб, який від імені єпископату представив дані цього року. Він зазначив, що більша кількість рукоположень цього року не зупиняє загальної тенденції до зниження. За останні 10 років спад становив 25%.

  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 11:55

    27-30 червня в Кохавинському монастирі святого Герарда Згромадження Найсвятішого Ізбавителя відбудеться зустріч для хлопців, які бажають дізнатися про монаше життя та поміркува

  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 11:32

    26 червня у відпустовому центрі в с. Страдч на Яворівщині відбудеться Всеукраїнська проща, присвячена Дню мирянина та пам’яті блаженних страдчанських новомучеників. Очолить прощу Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

    Про це на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» інформує парафія Успення Пресвятої Богородиці в с. Страдч.

  • П'ятниця, Червень 21, 2024 - 11:20

    «Це Бог дарує нам цих людей. Це дар від Бога, що він був вашим чоловіком, чи сином. Але від самого початку ця людина – це Божа людина. І Бог попросив його захищати свою Батьківщину, тобто він відчув це покликання в собі, і захищав, і Бог забрав його додому», – такими словами о. Петро Мандзяк, священик Стрийської єпархії УГКЦ, звертається до родин, які втратили близьких на війні. Знаходити потрібні слова священику допомагає власний досвід: він півтора року провів на фронті на сході країни.

     

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 17:32

    У понеділок, 1 липня 2024 р., о 9-й годині ранку, в залі Консисторії Апостольського палацу у Ватикані Святіший Отець Франциск очолить молитву протягом дня та Звичайну публічну консисторію у справі канонізації блаженних, – про це повідомило Бюро папських літургійних богослужінь. Про це пише Римсько–Католицька Церква в Україні з посиланням на Vatican News.

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 17:23
    Папа Франциск під час аудієнції із Префектом Дикастерії у справах визнання святих затвердив чергові декрети, якими проголошується мученицька смерть двох албанських священиків та декрети про визнання геройського виміру чеснот кандидатів на прославу.
     

    с. Емілія Вандич, СНДМ – Ватикан

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 16:51

    16 червня 2024 року, у Неділю святих отців, архиєпископ і митрополит Львівський владика Ігор Возьняк застановився над постаттю апостола Павла та його прикладом для душпастирів теперішнього часу. Водночас єпископ запевнив усіх у тому, що й після свого вознесіння на небо Ісус продовжує пілкуватися про кожного із нас.

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 16:49
    Серед учасників загальної аудієнції, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані, була делегація з Львівської архидієцезії РКЦ в Україні та родичі українських військовополонених, які мали можливість поспілкуватися зі Святішим Отцем.
     
  • Четвер, Червень 20, 2024 - 16:42

    Зустрічаючись із учасниками Міжнародної конференції про актуальні теми наукових досліджень в галузі космології, Святіший Отець вказав, зокрема, на шляхи науки й віри, які для віруючої людини мають єдину форму в Божій істині.

     

  • Четвер, Червень 20, 2024 - 16:37

    19 червня закінчилася триденна праця Генеральних секретарів єпископських конференцій Європи. Спільна зустріч цьогоріч відбувалася у Мадриді (Іспанія) упродовж 16–19 червня 2024 року на тему служіння європейських єпископатів у динаміці між єдністю та різноманітністю.

Сторінки