Архиєпископ Чапут: двозначність «Amoris laetitia» слід пояснити
  • Птн, 02/12/2016 - 18:18

Розбіжність поглядів і дискусії єпископів на тему адгортації «Amoris laetitia» стоять на заваді її якомога кращої реалізації,– вважає Архиєпископ Чарльз Чапут. Митрополит Філадельфії очолює комісію американського єпископату у справах втілення в життя цього постсинодального документу Папи Франциска.

Говорячи про дискусії навколо цієї адгортації, Архиєпископ Чапут нагадав, що за плечами Європи і Північної Америки стоїть 50 років сексуальної революції. Християнське бачення подружжя, сім’ї і статевості часто ігнорують і критикують. Культура нашого середовища не є позитивно налаштованою до Євангелія. Тому люди живуть в напрузі, вони змушені боротись з великим замішанням, яке панує у цій сфері. «А слід пам’ятати, що двозначність щодо Причастя для розлучених в нових зв’язках впливають на розуміння не лише одного, а двох таїнств: подружжя і Євхаристії», – наголошує Архиєпископ Чапут.

Він застерігає, що очевидними є намагання Папи зберегти цілісність подружжя і сім’ї. Він сам переконався в цьому як господар останньої Всесвітньої зустрічі сімей, що відбулась у Філадельфії. Зміцнення подружжя і родини також є єдиною метою «Amoris laetitia». «Однак, якщо поважні вчені стверджують, що цей документ містить елементи, які є двозначними, тоді це питання слід вирішити чесно і відкрито»,- наголошує глава Комісії американського єпископату у справах втілення в життя адгортації «Amoris laetitia».