Архиєпископ Ґаллаґер поїде в Чорногорію: початок праці спільної комісії
  • Чтв, 21/03/2024 - 14:32

Секретар Святого Престолу в справах стосунків з державами та міжнародними організаціями вирушить до балканської країни, де зустрінеться з владою та католицькою громадою, а також візьме участь у першому засіданні Спільної комісії з імплементації базової угоди зі Святим Престолом.

Від 21 до 24 березня 2024 року відбуватиметься візит у Чорногорію архиєпископа Пола Річарда Ґаллаґера, Секретаря Святого Престолу в справах стосунків з державами і міжнародними організаціями. Він прибуде до балканської країни на запрошення міністра закордонних справ Філіпа Івановича, з яким зустрінеться в перший день візиту.

На п'ятницю запланована зустріч з Президентом республіки Яковом Мілатовичем, а потім – з Андрією Мандіч, Спікером парламенту, і Мілойко Спаїчем, Прем'єр-міністром. Того ж дня архиєпископ Ґалаґер візьме участь у першому засіданні Спільної комісії з імплементації базової угоди між Святим Престолом і Чорногорією.

Не забракне зустрічей і з католицькою спільнотою країни. В суботу, 23 березня, ієрарх відслужить Євхаристію в катедральному соборі святого Трифона Которської дієцезії, а в неділю 24 березня, в останній день подорожі, відбудеться зустріч з католицькою громадою Барської архидієцезії та Євхаристійне богослужіння в катедральному соборі святого Петра.