Архієпископ М. Мокшицький передав реліквії св. Йоана Павла ІІ парафії св. Владислава у місцевості Поважське Подградьє (Словаччина)
  • Пон, 06/06/2016 - 21:17

Вчора, 6 червня, у парафії св. Владислава, що у місцевості Поважське Подградьє відбулася урочистість. До місцевої церкви були введені реліквії св. Йоана Павла ІІ. З рук Архієпископа М. Мокшицького їх прийняв місцевий настоятель о. Іван Конечни. Ці реліквії перебуватимуть у храмі на вівтарі Діви Марії для вшанування вірними.

"Передусім він був людиною. Він переймався радостями та клопотами всіх людей. Його хвилювали теж економічні чи політичні проблеми, він віддавав своє життя за Церкву, молився за нас. Показав нам, як важливо мати добре, людяне серце. Він втішався життям, любив гори, сплави на каяках. Був прикладом того як сучасна людина може бути доброю людиною" сказав архієпископ про святого.

Йоан Павло ІІ, за словами архієпископа, часто пригадував, що святих не потрібно вшановувати а передусім наслідувати. "За час свого понтифікату він беатифікував та канонізував багатьох святих. І завжди пригадував, що їх не треба прославляти але наслідувати. А від нього маємо навчити всього того, що стосується святості," додав архієпископ.

"Його фізична присутність у святих реліквіях має пригадувати нам, що і ми можемо бути святими" – додав настоятель о. Іван.