Публікації

  • 18 Вересень 2013 (12:36)

    У Сотвореному світі ми бачимо відображення Божої слави. Людина будучи сотвореною на Образ і Подобу Божу, є вінцем Божого творіння і відповідно у цьому Божественному проекті займає привілейоване місце (Бут 1, 26-27).

    Оскільки, весь сотворений світ – це дар Божий, то все Боже творіння не може не прагнути до миру, гармонії та любові. Проте, людина своїм добровільним актом часто намагається змінити цей Божественний порядок. Біблійна розповідь відкриває нам, що зло увійшло в світ не з волі Божої, а з вини людини, яка віддала перевагу не Божественній Заповіді, а диявольському обману.

  • 17 Вересень 2013 (12:39)

    11 вересня цього року італійська «La Repubblica» опублікувала лист, яким Папа Франциск відповів на два фейлетони творця цього щоденного видання «лівих».

    Я певен: аби правильно зрозуміти лист Папи (про який він сам каже, що це відповідь провидіння), слід спершу придивитися до того, що написав Скальфарі.

  • 16 Вересень 2013 (11:39)

    Слово Митрополита Львівського на 12-у неділю по Зісланні Святого Духа

    1Кр 15,1-11; Мт 19,16–26.

  • 15 Вересень 2013 (15:25)

    Кажуть, існує настільки глибокий тил, де забули про фронт. Це досить точно характеризує положення в християнському світі. Заклопотані і затуркані, ми забуваємо, що християнська спільнота не обмежується ані парафією, ані національними кордонами. Для нас, українців, навіть Західна Європа – туманна далечінь, а Близький Схід, Африка, Азія – взагалі паралельні світи. Між тим, саме там точиться війна проти Христа і ллється кров християн. Міра, в якій ми здатні вболівати за них – лакмусовий папірець нашої віри.

  • 15 Вересень 2013 (10:17)

    Неділя 12-та після Зіслання Святого Духа

    Євангеліє від Матея 19,16-26

  • 13 Вересень 2013 (21:00)

    13 вересня минає півроку від часу, коли було обрано Папу Франциска. Його понтифікат проходить під знаком сильного христоцентризму, турботи про відкинених суспільством осіб, а також динамічних змін в житті Ватикану і усієї Церкви. Це Папа із дуже чітким баченням свого служіння.

  • 13 Вересень 2013 (15:43)

    Отець Василь Поточняк. Про Слово Боже

     

    Слово Боже.

    Скажу відверто, що цій темі приблизно три тисячі років. Уже в Старому Завіті перша Заповідь звучать: «Слухай, Ізраїлю, установи й рішення, що їх оце сьогодні виголошую до твоїх вух, вивчай і пильнуй їх, щоб виконували їх» (Втор. 5,1).

    Та з приходом  грецько-римської цивілізації, а особливо грецької, акцент уже зосереджено на тому, що око може побачити, що є красиве.

  • 11 Вересень 2013 (10:39)

    «Ми не повинні боятися відмінностей! Братерство допомагає нам зрозуміти , що вони є скарбом , даром для всіх», - сказав Папа Франциск біженцям в Центрі Astalli Служби єзуїтів з надання допомоги біженцям в Італії , відвідавши його ​​10 вересня з приватним візитом. По закінченні візиту Святіший Отець відправився до церкви Святішого Імені Ісуса (дель Джезу) , яка є для Центру місцем символічним і знаменним , оскільки там знаходиться могила о.Педро Аррупе, засновника Служби єзуїтів для біженців.

  • 10 Вересень 2013 (11:23)

    В той час, коли наше розсіяне життя протікає без значних подій, цілі регіони у світі назавжди перестають існувати. В кінці 90-х років британський письменник Вільям Дарлімпл (William Darlymple) у своїй кращій книзі «Біля священної гори» зробив тривожне попередження: християни зникають з колиски християнства. Через 16 років ця невтішна ситуація ще більше погіршилася.

  • 9 Вересень 2013 (21:37)

    Др. Марк Міравалле

  • 8 Вересень 2013 (22:53)

    Тематика багатства і ставлення християн до матеріальних благ хвилює сучасну людину і є завжди актуальною. Гроші, які є невід’ємною частиною економічної сфери не є чимось нейтральним, чи чимось таким, що за своєю природою спрямоване проти суспільства.

  • 7 Вересень 2013 (00:09)

    Неділя 11-та після Зісланні Святого Духа

    Євангеліє від Матея 18,23-36

  • 6 Вересень 2013 (22:34)

    Усім відомо, що ріст рослини великою мірою залежить від зовнішнього середовища. Так, рослина, яка має достатньо світло, відповідну температуру та захищена від будь-якого нищівного впливу, скоріш за все, буде добре розвиватися.

    Згадую про таке загальновідоме явище, бо в нас часто говориться про майбутній розвиток українського суспільства з великим наголосом на зростанні нового покоління. У цей перехідний період нашої історії таке міркування є дуже доречним.

  • 6 Вересень 2013 (00:05)
  • 5 Вересень 2013 (15:15)

    Останнім часом в українському сегменті інтернету набувають популярності т.з. "обявлення Марії Божого милосердя". У зв'язку з тим, що ці об'явлення були засуджені Церквою, рекомендуємо ознайомитися з думкою Церкви стосовно цього питання.

     

     

     

    Заява Архиєпископа Колеріджа з Брісбену, Австралія

    Нещодавно до мене дійшла інформація, що у Архиєпархії Брісбену поширюються повідомлення, які начебто отримує від Христа жінка на ім’я Марія Божого Милосердя.

  • 4 Вересень 2013 (10:53)

    31 серпня Папа Франциск прийняв відставку кардинала Тарчізіо Бертоне і призначив новим держсекретарем Святого Престолу Архиєпископа П'єтро Пароліна.

    У цій статті розглянемо біографію монсеньйора Пароліна - екс-Нунція у Венесуелі, що став фактично «Прем'єр -міністром» Ватикану.

    П'єтро народився взимку, 17 січня 1955 року, на півночі Італії, в комуні Скьявоне, поблизу Віченци. Навіть зараз це тихе і маленьке містечко, населення якого ледве перевищує дві тисячі осіб.

  • 3 Вересень 2013 (12:47)

    Дорогі брати і сестри!

    Вже п’ятий рік поспіль відзначаємо в Україні 14 вересня як свято Бога Творця і День молитви та відповідальності за наше природне довкілля і весь створений Богом світ. В цей день разом з братами у вірі по всьому світі молитовно виражаємо свою вдячність Богу за безцінні дари природи, висловлюємо щирий жаль за екологічні зловживання і просимо про порятунок та благополуччя всього створеного світу.

  • 3 Вересень 2013 (12:43)

    Назір Ісіаку, член секти Боко Харам, навернувся у християнство. У шокуючому інтерв'ю він розповів про варварські методи боротьби з нігерійськими послідовниками Христа і план їхнього винищення, який має ця секта.

    Ісламістів готують фізично, психологічно і «духовно»

    Iсіаку вступив до баварського ісламського центру (Bawara Islamic Center) 2010 року, де з іншими адептами вивчав арабську мову. Щороку 20 випускників центру проходили спеціальне навчання в штаб-квартирі джихадистів в Ірані.

  • 3 Вересень 2013 (12:35)

    Згідно з широко поширеною думкою серед інтелектуалів і opinion leader (лідерів громадської думки), релігія являється основним джерелом конфліктів і нестриманості в світі, політичний вплив релігії надзвичайно різноманітний, іноді вона вносить свій внесок у конфлікт, але часто сприяє демократії, примиренню та миру.

  • 30 Серпень 2013 (18:41)

    Отець Василь Поточняк: «Якщо ви відкриєте своє серце через покаяння, наблизитеся до Господа – не майте жодного сумніву в тому, що ви ще сьогодні будете зцілені у вірі в Бога!»

Сторінки