Білорусь: священник облат продовжує перебувати в ув’язненні
  • Птн, 05/07/2024 - 13:11

Як вже повідомлялось раніше отця Юхневича арештували у Білорусі 8 травня цього року та кілька разів продовжували адміністративний арешт.

Katolik.life пише, що настоятель римсько-католицької парафії Матері Божої Фатімської у Шуміліно отець Анджей Юхневич і цього разу не вийшов на волю після закінчення чергового терміну адміністративного арешту, який закінчився 2 липня. Натомість священника збираються перевести в СІЗО Вітебська. Це означає, що проти нього відкрито кримінальне провадження.

Про це нема офіційної інформації, нічого невідомо про справу священника. Він знаходиться під арештом близько двох місяців.

На початку цих подій речник Польської провінції Місіонерів Облатів о. Павел Ґомуляк ОМІ звернувся з проханням про молитву в інтенції співбратів у Білорусі.

Нагадаємо, що отець Андрій Юхневич ОМІ є настоятелем Місії Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Білорусі (належить до Польської провінції Згромадження) та очільником Кординаційної групи настоятелів та представників монаших спільнот Білорусі.