Блаженніший Святослав поговорив з Святославом Вакарчуком про цінності та інституції
  • Птн, 24/01/2020 - 21:40

24 січня 2020 року в резиденції Глави Української Греко-Католицької Церкви в Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, зі Святославом Вакарчуком, українським політичним та державним діячем, лідером партії «Голос», народним депутатом України.

Під час зустрічі співрозмовники передусім обговорили важливість цінностей у житті як окремої особи, так і суспільства загалом. Було наголошено, що цінності творять нашу ідентичність. «Те, ким ми є, на яких фундаментах стоїмо, це і визначатиме, яким суспільством ми будемо», – зазначив Блаженніший Святослав.

Архиєрей наголосив, що важливими для України є не просто загальнолюдські, а саме християнські цінності, які відображені в соціальному вченні Церкви: повага до гідності людського життя від зачаття до природної смерті, сімейні цінності тощо.

Ще однією темою розмови стало питання важливості державних інституцій у житті країни. «Безумовно, що державні інститути потрібно реформувати, але потрібно це робити не руйнуючи їх. Скріплюючи державні механізми, ми зміцнюємо нашу країну, а розхитуючи їх, творимо загрозу її існуванню», – сказав Блаженніший Святослав.