Богослуження Страсного Тижня 2017 року, які очолить Папа Франциск
  • Втр, 28/03/2017 - 18:48

Наближається до завершення період Чотиридесятниці, і вже менше, ніж через два тижні, у неділю, 9 квітня 2017 р., богослуженнями Пальмової неділі Папа Франциск розпочне Страсний Тиждень. Того дня, в який також на місцевому рівні відзначатиметься Всесвітній День Молоді на тему «Велике вчинив мені Всемогутній», о 10:00 місцевого часу на площі Святого Петра у Ватикані Глава Католицької Церкви очолить Святу Месу «Страстей Господніх», перед початком якої відбудеться благословення пальмових й оливкових галузок та процесійна хода.

У Великий Четвер, 13 квітня, о 9:30 в базиліці Святого Петра навколо Єпископа Риму збереться духовенство Римської дієцезії на Святу Месу з посвяченням мира.

У Велику П’ятницю, 14 квітня, в базиліці Святого Петра о 17:00 відбудеться богослуження Страстей Господніх, що включає Літургію Слова, адорацію хреста та Святе Причастя. Опісля, о 21:15 біля Колізею відбудеться молитва «Хресної Дороги», наприкінці якої Святіший Отець промовить до присутніх та уділить своє Апостольське благословення.

Пасхальним Чуванням о 20:30 в суботу, 15 квітня, у Ватикані розпочнуться великодні богослуження. Папа поблагословить пасхальну свічку, очолить урочистий вхід до базиліки Святого Петра, де під час Святої Меси охристить кількох дорослих. Наступного дня, у неділю, 16 квітня, Наступник святого Петра очолить о 10:00 Святу Месу на площі Святого Петра, після якої з лоджії Ватиканської базиліки виголосить Великоднє послання та уділить благословення «Urbi et Orbi».

Додатково буде повідомлено про те, де у Великий Четвер ввечері Святіший Отець відслужить Святу Месу «На Господній Вечері» зі зворушливим обрядом вмивання ніг. Як знаємо, від початку свого понтифікату, перенісши цей звичай до Риму зі свого попереднього місця служіння, тобто Буенос-Айреса, він звершує це богослужіння в різних місцях, які потребують вияву особливої турботи з боку свого єпископа.