Церква має відповіді на актуальні сучасні виклики суспільства
  • Срд, 29/01/2014 - 14:13

«Європа, вік відповідальності» – такою була тематика 5-го Європейського Соціального Тижня, який проходив у бельгійському місті Остенде з 23 по 25 січня 2014 року.

Участь у даному заході взяли і українські представники від Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, а також від Всеукраїнського об᾽єднання солідарності трудівників «Воля».

Окремою частиною зустрічі із подальшим обговоренням слугував виступ голови Папської Ради Справедливість і Мир, кардинала Петера Турксона. Темою звернення кардинала до близько двохсот присутніх представників трьохденного заходу із різних європейських країн була «Християнська соціальна етика як директива для сучасних викликів?»

«Якщо запитати сьогодні: Що є надією сучасного суспільства? Можемо почути часто домінуючу відповідь, що це є гроші, певна власність і забезпечення. Що ж каже на це Церква? Вона каже, що це є людська гідність і спільне благо. У цьому поєднанні є перший крок у надії сучасного суспільства»! – зазначив голова Папської Ради Справедливість і Мир.

Також кардинал Петер Турксон зауважив, що розглядаючи життя суспільства та супроводжуючі його виклики, Католицька Церква пропонує увазі її цінний «продукт», яким є Соціальне вчення Церкви. Він наголосив, що це вчення ґрунтується на глибокому біблійному корінні та має у своєму центрі особу Ісуса Христа. Відповідаючи на різноманітні запитання присутніх, кардинал Турксон підсумув на завершення, що «у світлі Соціального вчення Церкви, яке міститься у своєму викладі «Компендіумі», відкривається поняття і правдивого гуманізму, і різних механізмів людських стосунків та суспільного розвитку».

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир