Дев’ятниця до св. Терези від Ісуса (Авільської). День 1
  • Суб, 07/10/2023 - 16:46

Іспанка Тереза Авільська – велика свята і містичка Католицької Церкви, реформаторка монашого ордену Кармелітів, яка любила танцювати. Пряма і відверта – казала Богові: «Не дивно, що в Тебе так мало друзів», але прагнула, щоб Його друзі були справжніми. Мала особливу побожність до св. Йосифа. Одна із чотирьох жінок, якій надано титул Доктор Церкви.

Св. Тереза є покровителькою тих, хто страждає від головного болю (жартують, що через те, що за життя була причиною головного болю для багатьох людей), тих, хто хворіє, тих, хто виготовляє мереживо, а також тих, хто танцює.

День спомину св. Терези Авільської – 15 жовтня.

Дев’ятницю до св.Терези від Ісуса уклав св. Альфонс Ліґуорі з проханнями наслідувати її чесноти.

День 1

О наймилостивіший Господи Ісусе Христе! Дякуємо Тобі за великий дар віри і побожності до Найсвятіших Тайн, який Ти дарував Своїй слузі Терезі. Молимося, щоб завдяки Твоїм заслугам і заслугам Твоєї вірної нареченої, ми отримали дар віри і палкої побожності до Найсвятіших Тайн, через які Ти даруєш нам Себе.

Отче наш…

Богородице Діво…

Слава Отцю…

С. Молись за нас, св. Терезо!

Л.: Щоб ми удостоїлись обітниць Христових.

Молімося. Милостиво вислухай нас, Боже нашого спасіння, щоб ми, радіючи пам'яті благословенної діви Терези, живилися її небесною наукою і здобували запал ніжної відданості через Господа нашого Ісуса Христа, Твого Сина, що живе і царює з Тобою в єдності Святого Духа нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.