Дніпровські римсько-католики відсвяткували річницю створення храму святого Йосипа
  • Пон, 23/10/2017 - 13:46

Сьогодні, 21 жовтня,  відбулися урочистості з нагоди святкування 140-ї річниці побудови римсько-католицького храму святого Йосипа в Дніпрі. Про це повідомляє кореспондент Дніпрограда з місця проведення.

Храм святого Йосифа єдине у Дніпрі римо-католицьке сакральне місце. Храм побудували ще у 1847 році, а у 1848 - освятили.

"Будівлю ми отримали у 2011 році. Через вдале розташування (на центральній площі міста за адресою Дмитра Яворницького, 91) на приміщення зазіхали приватні підприємства, тому до того часу наша парафія перебувала в невеличкій каплиці неподалік. Дякуємо міській владі за допомогу, зараз ми почуваємося як вдома. У храмі функціонує опалення та існують належні умови для життя", - розповів священик храму брат Леонід.

Зі слів священнослужителів, храм - єдина споруда у Дніпрі, побудована у готичному стилі. Ще однією особливістю є статуя італійського святого Падре Піо. Він належав до ордену капуцинів та помер у 1968 році. Постать надзвичайно відома в Західній Європі, а місце його поховання привертає увагу багатьох паломників.

«Наразі з-поміж наших парафіян переважають українці. Зустріти вірян німецького та польського походження можна вкрай рідко. Храм завжди відкритий для всіх бажаючих. Служби правляться щоденно зранку та ввечері», - зазначив брат Леонід.

На святкування річниці завітали отці православної церкви та римо-католицькі священики з Запоріжжя, Нікополя та Харкова. Крім того, приєдналися представники лютеранської церкви. Серед світських гостей був присутній Генеральний консул Німеччини з дружиною.

Нагадаємо, що 19 березня католицька церква вшановує пам'ять Святого Йосифа, обручника Пресвятої Діви Марії.