До Тернового Вінка у Страсну П'ятницю
  • Срд, 06/12/2017 - 11:28
Лагєвніки, Дрезден, Люксембург, Париж, Прага, Вроцлав (Великдень)
 
26.03.2018 р.  —  02.04.2018 р.
 
АКЦІЯ! 325€+200 грн. 360€+200 грн.
 

Коли весь весняний світ завершуватиме приготування до Великодня, коли сонце прогріє землю так, що втриматись удома буде вже неможливо, тоді ми рушимо до Парижа. Адже там, в Соборі Паризької Богоматері, зберігаються цінні реліквії усіх християн – Терновий Вінок Ісуса Христа та часточка Хреста, на якому Його розіп’яли. Страсний тиждень, Пасхальне Тридення і славне Свято Воскресіння святкуватимемо в Європі за григоріанським календарем разом з усім християнським світом, а через тиждень по-новому переживемо цю містерію вдома, святкуючи Великдень за старим стилем…

1 день, 26.03:

Виїзд зі Львова в ніч з 25.03 на 26.03. Відвідання Санктуарію Божого Милосердя в Лагєвніках. Літургія. Вільний час на приватну молитву.

lagiewniki-1-1024x678

Санктуарій Божого милосердя в Лагєвниках Святіший Отець Іван Павло II проголосив Світовим центром милосердя під час свого перебування в Польщі, в серпні 2002 року. Поруч зі старим костелом, де похована свята сестра Фаустина, поширювала культ Божого милосердя, побудована нова базиліка за проектом проф. Вітольда Ценцкевіча. В оформленні вівтаря в Санктуарій використаний образ куща, нахиленого вітром в одну сторону, і ікона «Ісус, на тебе уповаю».

Переїзд на нічліг.

2 день, 27.03:

Сніданок. Переїзд до Дрездена. Літургія, екскурсія містом.

b_143421827496

Серед визначних пам’яток старого міста – Театральна площа, на якій розташований знаменитий Оперний театр, побудований в 1838-1841 роках. Навпроти Оперного театру знаходиться найбільша в Саксонії придворна католицька церква – Собор св. Трійці. У 1980 році, за рішенням Ватикану, вона стала собором. Собор будували з 1738 по 1755 рік. Після війни церква була сильно пошкоджена, але свідомий уряд НДР, незважаючи на атеїстичні установки, повністю відновив її. Вільний час на індивідуальне відвідування картинної галереї (Zwinger Palace) або ж музею Скарбів (Grünes Gewölbe).

Нічний переїзд до Люксембургу.

3 день, 28.03:

Приїзд у Люксембург.

Екскурсія містом, вільний час.

Переїзд на нічліг на околицях Парижа. 4 день, 29.03, Страсний Четвер:

Сніданок. Париж. Літургія. Екскурсія містом.

Detailled view of notre dame de Paris - France.

Після сніданку у готелі на нас чекає знайомство з Парижем – столицею Франції. Місто було засноване в середині III століття до н.е., розвинувшись із кельтського поселення Лютеція, племені паризіїв на місці острова Сіте. Сучасна назва міста походить від імені цього племені. Париж вважається містом інтелектуалів та митців. Починаючи з XI століття, Париж — один з центрів європейської освіти, насамперед релігійної. Він славиться великою кількістю музеїв, серед яких привілейоване місце займає Лувр, відкритий в 1793 в колишній резиденції французьких королів. У місті є багато парків та садів: два найстарші з них знаходяться в самому центрі Парижа — це сад Тюїльрі і Люксембурзький сад.

10999661_965016246882633_6200769257369280617_o-1080x675

У Парижі розташована величезна кількість визначних пам’яток, до яких відносяться не тільки архітектурні споруди, але також і вулиці, мости та майдани. Під час екскурсії містом ми зможемо не лише милуватися містом, яке по-особливому прикрашає Лувр, Єлисейські поля, Тріумфальна арка, Нотр-Дам де Парі, Сорбон, Пантеон, Ейфелева вежа, а й довідатися його цікаву історію. 

Вільний час. Вечеря та нічліг у готелі.

5 день, 30.03, Страсна П’ятниця:

Сніданок. Відвідини Нотр-Дам де Парі, щоб приклонитись святій реліквії – Терновому Вінку ГНІХ, який виставлений до почитання в Страсну П’ятницю з 10:00 до 17:00.

image

У 1806 році Терновий вінок, разом з часточками Хреста, на якому розіп’яли Ісуса, та Цвяхом, що завдав Сину Божому тілесних страждань, перевезли у кафедральний собор Нотр-Дам де Парі. Раз на місяць, у першу п’ятницю, а також у п’ятницю Великого посту та Страсну п’ятницю о 15.00 кавалери Єрусалимського ордену Гробу Господнього виносять ці святі реліквії. За якусь хвилю оживає орган. Музикант видобуває зі 111 регістрів та 8 тис. труб дивовижні звуки, що здіймаються у висоту на 35 м. Голоси хористів схожі на ангельські. З-за ризниці виходить урочиста процесія — лицарі у білих плащах з вишитими на них червоними хрестами, дами, вбрані у чорне, священики і, власне, охоронці реліквій. Вінок лежить на подушці, обшитій червоним оксамитом. Несе її найстарший з кавалерів. Вінок “запаяний” у футляр з різьбленим рослинним орнаментом, який приховує дві третини його окружності. Видима третина захищена міцним склом. Процесія проходить через увесь храм і зупиняється біля престолу Божого. Один зі священиків читає Євангеліє Страстей Господніх. Після цього можна ставати у чергу, щоб поклонитися головній християнській реліквії.

eiffel-tower-paris-france-19

Вільний час у Парижі: можливість піднятися на Ейфелову вежу, взяти участь в екскурсії пароплавом по р. Сені, відвідати національний музей мистецтв у Парижі, Музей д’Орсе. Ейфелева вежа разом з Собором Паризької Богоматері та Тріумфальною аркою належить до трьох найвідоміших паризьких пам’яток. Ця ажурна металева башта, побудована за проектом інженера Ейфеля, замислювалася як тимчасова споруда для входу на Всесвітню виставку 1889 року. Проте вона не тільки пережила саме цей захід, але і стала відтоді справжнім символом міста. Варто відвідати Базиліку Сакре-Кер (Basilique du Sacré Cœur), що споруджена між 1876 та 1910 роками за проектом архітектора Абаді в римсько-візантійському стилі, розташована на вершині пагорба Монмартр, у найвищій точці (130 м) міста.

Нічний переїзд до Праги.

6 день, 31.03, Страсна Субота:

Літургія. Екскурсія Прагою. Вільний час.

HB

Празький собор святого Віта — це один з найвідоміших соборів у світі, видатний взірець культового будування, як за технічними характеристиками, так і за художнім рівнем, один із символів Праги. Староміська площа з домінантними костелом Божої Матері перед Тином та Староміською ратушею з астрономічними курантами на ратушній вежі. Базиліка св. Георгія, Празький Град (замок).

Переїзд на ночівлю у готель на території Польщі.

7 день, 01.04, ВЕЛИКДЕНЬ:

Переїзд у Вроцлав. Святкова Літургія. Екскурсія. Вільний час.

wroclaw_2

Тут можна побачити катедру св. Івана Хрестителя, костел святої Ельжбети, площу Ринок, фонтани.

Нічний переїзд до Львова.

8 день, 02.04

Приїзд до Львова.

Вартість поїздки: АКЦІЯ! 325€+200 грн. 360 € + 200 грн

* вартість у гривні змінна у відповідності до курсу валюти на день оплати.

Додаткова інформація:

У вартість поїздки входить: 4 нічліги у готелях, 4 сніданки, 1 вечері, переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, медичне страхування.

У вартість поїздки не входить: відкриття біометричного паспорту; витрати на транспорт та екскурсії 30 євро; можливе одномісне поселення за додаткову оплату.

При наявності відкритої шенген-візи вироблення біометричного паспорту не обов’язкове.

Телефонуйте:

Просимо, по можливості, повідомити, що інформацію знайшли на сайті "Католицький оглядач"

(032) 247-05-02
(068) 209-54-87
(050) 211-97-02