Доповідь: переслідування християн в мусульманських країнах не випадкові і систематичні
  • Нед, 28/12/2014 - 17:55

Американський "Gatestone Institute" продовжує публікацію доповідей про переслідування християн у світі. Новий звіт містить інформацію про злочини проти християн як у країнах з мусульманською більшістю, так і про ситуацію з переслідуванням послідовників Христа в переважно християнських країнах. Так, в Іраку бойовики "Ісламської держави" зруйнували стародавню "зелену церкву" в місті Тікріт, що належить ассірійській громаді. Цікаво, що вона була повністю відновлена в 1990 р. за наказом Саддама Хусейна. У Нігерії безліч християнських храмів і навчальних закладів були змушені закритися на територіях підконтрольних "Боко Харам". Близько 350 християн було вбито в результаті нападів. У Пакистані 4 мусульманини згвалтували 15-річну християнку і зняли злочин на відео.У Саудівській Аравії були затримані за "практику християнства" 27 віруючих, у тому числі жінки і діти. Це лише кілька прикладів переслідування послідовників Христа з країн з мусульманською більшістю.

Що стосується антихристиянських акцій на території переважно християнських держав, автори доповіді наводять приклади вандалізму в американському Колумбусі. У Данії, яка в 2013 визнана "найщасливішою країною світу", християни близькосхідного походження піддаються нападкам з боку мусульман.

Факти, наведені в доповіді, мають на меті довести, що переслідування християн в ісламському світі не випадкові і систематичні. Їх причина закорінена в світогляді, заснованому на законах шаріату.