«Дякуємо Богородиці, що вберегла життя дітей»: Владика Володимир освятив фігуру Марії у дитячому будинку, пошкоджену внаслідок ракетного обстрілу Львова
  • Пон, 18/12/2023 - 17:47

18 грудня 2023 року, в річницю освячення каплиці у будинку дитини №1 «Любисток» у Львові, владика Володимир освятив відреставровану фігуру Пресвятої Богородиці, яка була пошкоджена внаслідок масованого ракетного удару по Львову, у ніч на 6 липня 2023 року.

Перед освяченням архиєрей разом з капеланами Центру Опіки Сиріт, працівниками дитячого будинку, благодійниками та дітками помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці.

Відтак владика освятив фігурку Богородиці і звернувся до присутніх з подячним словом.
Він зауважив, що можна багато думати і нарікати над тим, що ми тут молилися, але чому ця фігура тут не була збережена.

«Але велика ласка, що ніхто з наших діток і людей не постраждав. Це є ласка. За це ми сьогодні дякуємо Пресвятій Богородиці, бо це є найважливіше – людське життя», – ствердив єпископ-помічник.

Відтак владика Володимир звернув увагу, що фігура була розбита у площині лона Марії. «Якщо ви бачили фотографії, коли ця фігурка була розбита, то побачили – площина лона. Лоно по-перше дарує життя, по-друге, лоно захищає життя іншого. За це ми сьогодні дякуємо Богородиці. Дякуємо Богові найперше, бо вона Його на світ привела у Вифлеємі, в яскині, в яслах», – сказав архиєрей.

«Дякуємо добрим людям, які стали Божими руками в цьому світі, які підтримують цей заклад і наших діток. Оновили цю каплицю, цю фігурку. Завжди спішать, щоб нашим дітям тут послужити», – додав владика Володимир.

Вигляд каплиці після руйнування