Глава грецьких католиків побоюється зростання насильства в країні в зв'язку з напливом біженців
  • Втр, 19/04/2016 - 13:10

Глава Конференції католицьких єпископів Греції попередив, що міграційна криза може стати причиною зростання насильства. Про це повідомляє 14 квітня CWN.

За даними Міжнародної організації з міграції, більш 853 тис. мігрантів з 1 млн, які прибули в Європу в 2015 році, в'їхали туди через Грецію, населення якої становить 11 млн. чоловік. На острові Лесбос у вересні кількість біженців перевищила кількість місцевих жителів, повідомив «L'Osservatore Romano» єпископ Франгіскос Папаманоліс. А в зв'язку з тим, що доходи від туризму є основою місцевої економіки, острів несе великі збитки від скасування турів, а у Церкви мало ресурсів, щоб допомогти нужденним.

Нагадавши про випадок, коли жінці довелося мити свою дитину в грязюці, єпископ Папаманоліс висловив розуміння мігрантам, озлобленим гуманітарними умовами, в яких вони живуть. І висловив вдячність католикам, що приносять їжу, воду та інші необхідні речі для біженців.

У той же час глава грецьких католиків зі співчуттям ставиться до місцевих жителів, які побоюються грабежів магазинів в пошуках їжі і до важкого становища уряду, у якого закінчилися кошти.