Християнам у Святій Землі щоразу важче збиратись
  • Пон, 30/10/2023 - 11:27

З нагоди дня посту і молитви про мир у самій Святій Землі не було передбачено великих богослужінь чи молитовних зустрічей – все з огляду на вимоги безпеки. Однак, у розмові з Радіо Ватикану о. Франс Бувен розповів, що такі християнські зустрічі з року в рік стає все важче організувати. Зазвичай, їх погано сприймають через політичні обставини.

О. Бувен, який живе у Святій Землі впродовж 50 років, пригадує, що востаннє велика екуменічна зустріч християн різних визнань відбулася на початку Великого ювілею 2000 року у Вифлеємі. Від того часу провести таку зустріч стає щоразу важче. Регулярно зустрічаються лише самі очільники Церков у Святій Землі, щоб разом стати на захист християн, їхньої присутності в цьому регіоні та дбати про повагу до їхніх прав і свободи,- розповів монах.

«Парафії і монаші спільноти вже давно щодня моляться за мир, але важливо, щоб в день молитви за мир ми відчували себе об'єднаними в молитві з усією християнською спільнотою»,- зазначив він, додаючи, що в неділю 29 жовтня не було заплановано традиційної щорічної процесії чи зустрічі з нагоди свята Матері Божої Палестинської, покровительки Латинського патріархату. Вірних закликали до молитви за мир вдома, у спільнотах і парафіях, інформує КАІ.