єп.Едвард Кава: "Хочете допомогти? Моліться і робіть щось корисне!"
  • Нед, 24/09/2023 - 16:39

Єпископ Едвард Кава поділився своїми думками з проводу знищення складу Карітас-Спес внаслідок атаки російських безпілотників у Львові. Як повідомляє Львівська Архідієцезія РКЦ, єпископ дав такий коментар:

"Для мене ця новина була шоком. Був страх, чи ніхто не загинув. Коли з`явилося підтвердження, що на нашому складі ніхто не загинув, то стало трошечки легше. Я поїхав подивитися, що відбувається. Побачив жахливу пожежу, яку гасили сорок годин. 

Згоріло все, вся допомога яку ми збиралися перед зимою завезти на Південь і на Схід України. Тож ці дні були часом інтенсивної праці. Треба було бути на місці. Реагувати на всі запити. Дуже було прикро чути і читати так багато критики і осуду. Ми півтора року дуже важко працювали, через наш склад пройшло більше ніж 1200 фур і вся ця допомога пішла на Схід. Дуже багато людей її отримали і я переконаний, що дуже багато людей було врятовано завдяки цій допомозі. А тим часом люди, які нічого не роблять, сидять біля комп`ютера чи в телефоні і критикують, осуджують і оцінюють, не маючи розуміння, що це є дуже важка праця. Всі вантажі, які в`їжджають вони реєструються на митниці і держава контролює весь процес, від моменту в`їзду вантажу в країну і аж до його потрапляння потребуючим.

Тож, з одного боку я вдячний, що немає людських жертв, а з іншого боку, хочу сказати тим, що критикують і осуджують: хочете допомогти? Моліться і робіть щось корисне. Не робите - не маєте права критикувати".