Єпископ Едвард Кава про поминання померлих: "Молитва здатна відкрити їм браму Неба"
  • Срд, 01/11/2023 - 12:32

Єпископ-помічник Львівської архідієцезії РКЦ в Україні Едвард Кава наголосив на важливості молитовного спомину померлих на початку листопада.

Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці.

Єпископ, зокрема, зазначив: "Я знаю, що багато хто з вас за останні майже два роки бував на кладовищах більше разів, ніж за усе попереднє життя. Ми, священники та єпископи, разом із вами проводжали до місця останнього земного пристановища наших парафіян, а ваших близьких, друзів, родичів, співробітників - синів і дочок України.

1 і 2 листопада ми знову зустрінемося на кладовищах. Але, як не парадоксально, це буде радісна зустріч, адже ми прийдемо вшанувати пам'ять тих, хто прожив своє звичайне, схоже до нашого, життя так, що Отець наш Небесний прийняв їх до лику Своїх Святих. Не всіх їх канонізувала Церква, але багатьох ми знаємо на ім'я, тому що їхнє життя залишило слід у нашому і не залишило сумнівів щодо їхньої святості. Та є і такі душі, які поки ще не переступили поріг Царства Небесного і дуже потребують нашої молитви. Тож, кохані Брати і Сестри у Христі, прошу Вас - пам'ятайте у своїх молитвах про душі, що в чистилиці очікують на повноту спасіння. Наша за них молитва здатна відкрити їм браму Неба.

Також прошу вас пам'ятати у своїх молитвах про душі наших загиблих воїнів та усіх, чиє життя передчасно обірвала війна. Нехай Бог Отець Милосердний прийме їх до Свого Дому."