Індія: жорстокий напад на черниць
  • Пон, 16/03/2015 - 00:02

72-річну черницю зґвалтували, а трьох її співсестер жорстоко побили. Всі четверо з тяжкими тілесними ушкодженнями перебувають у лікарні.

Це наслідок нападу, скоєного в місцевості Ранагат, штат Західна Бенгалія. Восьмеро чоловіків обкрадали монастир, коли їх випадково помітила настоятелька. Вона постаралася підняти шум, але кілька нападників її зґвалтували, а трьох інших черниць, приблизно такого самого віку, сильно побили. Це черговий випадок атак на жінок в Індії. Нападники викрали гроші, призначені для місцевої школи, мобільний телефон, лептоп і фотоапарат, а з каплиці забрали літургійне начиння.

Місцеве населення обурене, бо ж постраждалі черниці провадять у Ранагаті престижну школу і їх повсюди поважають, також і сповідники індуїзму. Шеф місцевої поліції назвав цей напад «зґвалтуванням тутешнього суспільства» та обіцяв, що невідомі поки що зловмисники дадуть відповідь за скоєне. Шокований тим, що сталося, і сам архиєпископ Калькутти Томас д’Суза, тим більше що у цьому індійському штаті раніше ніколи нічого подібного не ставалося.

Мешканці міста вийшли на вулиці у спонтанному марші солідарності з сестрами, вимагаючи від властей покарати винуватців.