Кардинал Конрад Краєвський у Херсоні: це євангельська експедиція
  • Срд, 28/06/2023 - 10:27

Префект Дикастерії харитативного служіння прибув до Херсона з гуманітарною допомогою від Папи Франциска та італійських організацій, і щоб принести місцевим людям «обійми» Святішого Отця, який «кожного дня молиться за Україну».

У вівторок, 27 червня 2023 р., Кардинал Конрад Краєвський прибув до Херсона. Як ми повідомляли, Папський розподілювач милостині з доручення Святішого Отця Франциска вирушив із шостою гуманітарною місією в Україну, головною метою якої було принести підтримку Папи постраждалим внаслідок підриву греблі на Каховській ГЕС.

«Це євангельська експедиція», – зазначив кардинал в коментарі для Радіо Ватикану - Vatican News. Він прибув до південноукраїнського міста за кермом мікроавтобуса, завантаженого, насамперед, ліками, отриманими від Ватиканської аптеки, римської лікарні ім. Аґостіно Джемеллі та зібраними у Неаполі. Вирушивши 22 червня з Риму, він здолав понад 3 тисячі кілометрів.

В дорозі до Херсона кардинал Краєвський побував у Львові, Дрогобичі, Одесі та Миколаєві. Під час подорожі Україною його супроводжує Харківсько-Запорізький єпископ-помічник Ян Собіло. Прибувши до Херсона, вони насамперед передали місцевим медикам привезені ліки.

«Він практично порожній, все зачинене, – зазначив кардинал, розповідаючи про відвідини центру міста. – Час від часу чути сирени. Коли ми в’їхали, був черговий обстріл. За кілометр від нас було видно дим і полум’я». Незважаючи на це, разом з настоятелем місцевої римо-католицької парафії вони відвідали людей, приносячи гуманітарну допомогу. Ввечері заплановані відвідини греко-католицького василіянського монастиря святого Володимира. «Також і їм принесемо розраду та обійми Папи, щоби сказати, що він пам’ятає про них, що не минає жодного дня без того, щоб він помолився за Україну та за тих, хто страждає», – розповідає Апостольський елемозинарій.

«Два дні будемо в Херсоні, а потім, можливо, поїдемо до Києва. Їду, щоби зустрічатися з громадами. Також і ми дуже багато отримуємо від цих людей», – зазначає Папський розподілювач милостині. Заключним етапом знову стане Львів. «Попереду ще багато кілометрів, а також зворотна дорога. Хтозна, скільки ще буде зустрічей і молитовних моментів», – додає він, підкреслюючи, що завданням цієї місії, яка не має чітко окреслених дат, є «бути з людьми від імені Святішого Отця». «Немає потреби багато говорити, достатньо бути. Молімося за них усіх, молімося й за нас, щоби ми не звикали до цієї війни, але й надалі допомагали людям, які переживають труднощі», – закликав кардинал Конрад Краєвський.