Кардинал Краєвський відвідав центр «Незламні» у Львові
  • Суб, 23/09/2023 - 15:23

22 вересня 2023 р. у Львові відбулось освячення та відкриття екуменічного Центру милосердя бл. Бернардини Яблонської. Після обіду на запрошення міського голови папський легат кардинал Конрад Краєвський, разом із Апостольським нунцієм архієпископом Вісвальдасом Кульбокасом та Львіським митрополитом Мечиславом Мокшицьким долучилися до міської церемонії прощання з українським захисником Олексієм Зуйченком на площі Ринок.

Про це пише Львівська архідієцезія.

Делегація відвідала міську раду та центр Незламні у Львові, де владики зустрілись із пораненими бійцями та помолились за їхнє зцілення.

Довідка: Національний реабілітаційний центр «Незламні» («Unbroken») – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу.

Від початку повномасштабного вторгнення тут пролікували більш як 11 тисяч поранених українців, серед яких 350 – діти. Серед напрямків роботи Центру – реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування. Людям не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у Центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією. Усю медичну допомогу люди отримують безоплатно.

Національний реабілітаційний центр «Незламні» працює на базі Першого медоб’єднання Львова – найбільшої медичної установи України, до якої входять дві дорослі лікарні та одна дитяча. Наша місія – рятувати, протезувати та реабілітувати українців в Україні.

Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.