Кардинал Паролін: досі дипломатія не мала великих успіхів
  • Птн, 25/11/2022 - 11:08

В коментарі для італійського телеканалу «Tv2000» Державний Секретар Святого Престолу назвав немислимим і нестерпним залишати українське населення в пітьмі та холоді та підтвердив готовність Папи зробити все можливе для припинення вогню.

Щодо війни в Україні, дипломатія на даний час не здобула великих результатів. Про це в коментарі для випуску новин телеканалу Італійської Єпископської Конференції «Tv2000» сказав кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу. Розмова відбулася на полях інавгурації навчального року «Європейського Університету» в Римі.

«Це залежить від сторін, – підкреслив він, говорячи про можливе посередництво. – Готовність Святого Престолу була заявлена від самого початку. Папа постійно повторює це своє бажання, аби причинитися до припинення війни, а також готовність запропонувати умови та середовища для того, щоби це могло статися. Але досі ми не отримали відповідей».

«Три напрямки, в яких рухається Святий Престол, – пояснив кардинал Паролін, – це, насамперед, усе навчання Папи з його постійними й наполегливими закликами до припинення війни; далі йде гуманітарний аспект, бо ситуація в Україні стає дедалі нестерпнішою, де населення залишене в пітьмі та холоді через бомбардування цивільних об’єктів, що є насправді немислимим; крім того, триває дипломатична діяльність, яка на даний час не принесла великих результатів».