Католицькі лікарі виступають проти видалення “статі” зі свідоцтв про народження
  • Срд, 22/09/2021 - 13:22

Американська медична асоціація заявила, що кожна особа “має право визначати свою статеву приналежність та позначення статі у державних документах”.

Католицька медична асоціація (КМА) висловилася проти резолюції Американської медичної асоціації (АМА), яка закликає вилучити стать дитини зі свідоцтв про народження. Зростає розгубленість щодо реальності біологічної статі, а гендерна ідеологія спотворює реальність, вважають в організації.

Заява була розроблена у відповідь на резолюцію AMA про видалення статі дитини зі свідоцтв про народження. Інформація про стать окремої людини все ще збиратиметься та подаватиметься через стандартну форму сертифікату живонароджених дітей в США лише для медичного, громадського та статистичного використання. Але згадування статі у свідоцтвах про народження чоловіком чи жінкою та надання такої інформації у публічній частині сертифіката «підтверджує думку про те, що позначення статі є постійним і не визнає медичного спектру гендерної ідентичності», – сказала голова правління AMA Сандра Адамсон Фрайхофер, доктор медичних наук: “Цей тип категоризації також ризикує завадити самовираженню та самоідентифікації особи та сприяє її маргіналізації та меншовартості”.

АМА заявила, що нова політика узгоджуватиметься з існуючою політикою організації, визнаючи, що кожна особа “має право визначати свою статеву ідентичність та запис статі у документах уряду”.

Але Католицька медична асоціація наполягає, що біологічна стать – це «не те, що може бути призначене лікарем або суспільством». 

“Люди розмножуються статевим шляхом… Для цього потрібна участь чоловіка та жінки”, – сказали в КMA: «Як професіонали, медичний персонал несе відповідальність перед своїми пацієнтами та їх законними особами, які приймають рішення, щодо точного представлення інформації. Ця відповідальність включає точне встановлення, а потім запис біологічної статі пацієнтів.

Така точність і чесність є клінічно необхідною складовою зміцнення здоров’я та благополуччя всіх пацієнтів однаково, без дискримінації, оскільки точна інформація є важливою для процесу прийняття обґрунтованих рішень”, – йдеться у повідомленні. 

“Точна інформація дозволяє адаптувати лікування до конкретних біологічних умов, потреб здоров’я та інтересів пацієнта. Для медичних працівників можливість чіткого та чесного обговорення об’єктивних біологічних та анатомічних умов пацієнта є фундаментальним елементом професійної доброчесності та необхідним для високоякісної, орієнтованої на особистість, допомоги. Приховування або введення в оману основної медичної інформації завдає серйозної шкоди відносинам пацієнта та медичного працівника».

За словами д-ра Кетлін Равіель, акушера-гінеколога, колишнього президента КMA: «Наслідки цієї резолюції виходять за межі медичної допомоги та громадського здоров’я… В католицькі школи, єпархії та семінарії (так, семінарії) проникають програми ЛГБТКАІ+. [Ми маємо випрацювати] політику щодо захисту своїх учнів, сімей та католицької ідентичності. Деякі правила передбачають, що до людей звертатимуться відповідно до їхньої біологічної статі, зазначеної у свідоцтвах про народження. Ця резолюція виключає таку можливість або, як у штаті Вісконсін, де батьки мають можливість вказувати «гендерно нейтральне» визначення дитини у свідоцтвах про народження. Це ще більше ускладнює здатність проводити просту надійну політику. Наприклад, потрібно було б вдатися до тестування ДНК, щоб перевірити стать людини, як це було у випадку з особою, прийнятою до семінарії ».