Конгресмени США звинуватили технічні гіганти Apple, Facebook, Amazon та Google у блокуванні прохристиянських та консервативних ресурсів
  • Пон, 03/08/2020 - 11:13

Генеральних директорів Apple, Facebook, Amazon та Google викликали в конгрес США для свідчень, в рамках антимонопольних заходів. Влада США побоюється, що технічні гіганти мають занадто великий вплив на суспільство, адже в кожного з них є свої засоби подачі інформації, цензури, сортування та блокування фейків.

Багато республіканців стверджують, що великі технологічні платформи піддають цензурі інформацію, яку публікують консервативні ЗМІ або приватні особи.

"Я просто скажу прямо. Тех-гіганти намагаються переслідувати консерваторів. Це не підозра, це не домисли, це факт. 20 липня 2020 року Google видалив домашні сторінки Breitbart та The Daily Caller. Тільки минулої ночі ми дізналися, що Google так цензурував Breitbart, що його трафік знизився на 99 відсотків", - сказав конгресмен Джим Джордан (республіканець).

Довідка: Breitbart та The Daily Caller – великі новинні медіа ресурси в США, які, на відміну від NY Times, Washington Post, The Guardian та інших, дотримуються консервативних цінностей.

Під обстрілом цензури Twitter, YouTube і Facebook, також виявились ЗМІ, які публікували на своїх сторінках інформацію від американських практикуючих лікарів, що підтримували методи лікування, схвалені Адміністрацією США, яких агресивно критикують ліберальні політичні сили, які використовують це в своїй передвиборчій кампанії. Мова йде про медичний препарат Гідроксихлорохін, який став предметом дебатів не стільки в медичній, скільки в політичній сфері.