Латинський Патріархат Єрусалиму не буде розділений
  • Птн, 19/08/2016 - 12:04

Новопризначений Апостольський адміністратор Латинського Патріархату Єрусалиму П'ербаціста Піцабала розвіяв суперечливі чутки про можливе розділення цієї церковної структури. Не буде ніякої окремої єпархії для Йорданії або для івритомовних католиків, сказав єпископ-елект в інтерв'ю німецькому католицькому інформаційному агентству KNA, повідомляє білоруська редакція Радіо Ватикану.

«Єпархія є дійсно велика, але ми повинні брати до уваги не тільки географічний аспект, але і її склад. Ідеального рішення не існує, але Свята Земля завжди була єдиною і залишатиметься такою», - сказав Апостольський Адміністратор. Крім  цього, як повідомив владика-номінант, не очікуються нові єпископські призначенням.

Італійський францисканець, чиї єпископські свячення відбудуться в Бергамо 10 вересня 2016 року, з 24 червня є пастирем Патріархату, до якого входять: Ізраїль, Йорданія, Кіпр і Палестина.

Він зізнався, що центральне місце в його служінні займе діалог і спроба зрозуміти ситуацію зсередини. Це допоможе вирішити, що робити в майбутньому. «Ми - Церква, і повинні працювати як єдине ціле», - сказав Апостольський адміністратор і додав, що мова йде про "Церкву відкриту".
Треба нагадати, що протягом останніх дванадцяти років отець П'ербаціста Піцабала був францисканським Кустосом Святої Землі.