Львів: до Гарнізонного храму повернули прострілену флягу, яку поблагословив Папа Франциск
  • Втр, 31/10/2023 - 15:22

30 жовтня до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла повернули пробиту кулями металеву флягу, яку поблагословив Папа Франциск. Саме цю флягу ще задовго приніс до храму військовослужбовець з фронту.

Під час поїздки Папи Римського Франциска до Монголії іспанська журналістка в Римі Єва Фернандес показала Понтифіку у літаку саме цю флягу, пробиту кулями. Папа Римський поблагословив цей символ страждань України у війні. Після цього журналістка принесла унікальне свідоцтво воєнного терору до Українського Посольства при Святому Престолі.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці раніше написав Надзвичайний і Повноважний Посол України при Святому Престолі Андрій Юраш.

«Фляга допомогла врятувати життя одному воїну, а зараз допомагатиме залишатися сильнішою цілій нації», – наголосив Андрій Юраш.

Єва Фернандес також просила повернути прострілену флягу до святині, передавши її настоятелю Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отцю Тарасу Михальчуку.

«Фляга, яку приніс до нашої святині військовослужбовець, а тепер благословив і Папа Франциск, є символом болю і страждань, але водночас залишається для нас свідченням незламності і Перемоги», – зазначив отець Тарас Михальчук.