На Вінниччині освятили пам’ятник засновниці Згромадження Сестер Бенедиктинок Місіонерок
  • Втр, 08/09/2015 - 18:54

У селі Карабелівка Вінницької області 5 вересня єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський освятив пам’ятник матері Ядвізі Юзефі Кулеші, засновниці Згромадження Сестер Бенедиктинок Місіонерок. Мати Ядвіга Юзефа Кулеша народилась у с.Карабелівка.

Перед освяченням Його Преосвященство Леон відправив Службу Божу. Під час проповіді Владика Леон розповідав про те, що світ змінює християн і важко протистояти спокусам світу, але потрібно робити добрі справи і йти дорогою до святості. «Ми повинні пам’ятати діла святих та плоди їх справ. Святі — це зорі на небі, вони освітлюють дорогу до Бога. І ми можемо намагатись робити все дивлячись на «зорі» або бігти за світом», — зауважив єпископ Леон.
 

На свято приїхала Генеральна настоятелька ордену Мартина Висоцька OSBM, делегатка ордену в Україні Хіацинта Князева OSBM та понад 20 монахинь. На урочисте відкриття прийшли організатори відкриття, представники сільської ради та місцеві жителі.

Ініціаторами встановлення пам’ятника матері Юзефі стали брати Геннадій та Руслан Романенки, які є уродженцями села Карабелівка і досліджують історію села.

Руслан Романенко розповів місцевим жителям більше про матір Юзефу Ядвігу, наголосивши: «Мати Ядвіга — це приклад незламності, приклад того, як слід служити Богу і людям, залишаючись при різних обставинах вірним загальнолюдським і християнським цінностям».

На завершення свята місцеві таланти зачитували власні вірші, присвяченні селу та Матері Юзефі Ядвізі Кулеші.

Сестра Мартина Висоцька OSBM поділилась своїми враженнями з CREDO: «Дуже приємно, що саме від місцевих жителів вийшла ініціатива вшанувати нашу засновницю. Насправді це історичний момент для нас. Думаю, ця подія оживить пам’ять про матір Ядвігу Юзефу не тільки в нашому ордені».