Напередодні європейських виборів COMECE проведе конференцію про зв'язок між "цим світом і прийдешнім"
  • Пон, 10/02/2014 - 22:26

Комісія єпископату Європейського співтовариства (COMECE) продовжує серію конференцій на тему «Європа, політика і далі» з нагоди європейських виборів, які наближаються. Після зустрічей на теми загального блага, міграції, безпеки і сім'ї, 18 лютого відбудеться діалог з монахом люксембурзького абатства Клерво Анрі Делюном на тему «зв'язку між цим світом і прийдешнім».

У повідомленні Комісії єпископату Європейського співтовариства так сказано про майбутню конференцію: «Якщо ми говоримо про основи християнської віри, то ця тема була б близька багатьом з отців Європи, що розділяли цю віру».

Зустріч буде присвячена роздумам про те, чим насправді є Воскресіння Христа, - «подія, що відбувається на кордоні історії та веде за кордони історії», яка, «за визначенням, є зв'язком між нашим і потойбічним світом».

О. Анрі Делюн - богослов - бібліст, координатор робіт міжнародної комісії, яка займалася літургійним переказом біблійних текстів: 70 експертів протягом 17 років працювали над оригінальними текстами арамейською, давньоєврейською та грецькою мовами. Результатом їхньої праці став текст із 17 мільйонів знаків, тепер доступний для франкомовних християн у Франції, Бельгії, Канаді, Швейцарії, Люксембурзі, Північній Африці та на Близькому Сході.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va