Netflix зніме два фільми із серії книг Льюїса “Хроніки Нарнії”
  • Втр, 11/07/2023 - 13:12

Режисер, що стоїть за створенням фільму “Барбі” від Warner Brothers, незабаром виступить співавтором і режисером двох нових фільмів із серії “Хроніки Нарнії” для Netflix.

За повідомленнями The Hollywood Reporter і The New Yorker, режисерка і сценаристка Ґрета Ґервіґ уклала угоду з потоковою платформою на написання і постановку щонайменше двох фільмів за мотивами улюбленої серії книг К.С. Льюїса.

Шанувальники вже понад десять років чекають, коли книжки Льюїса будуть екранізовані – 2005 року компанії Walden Media і Disney зняли касовий блокбастер за екранізацією “Лев, чаклунка і платтяна шафа”, а 2008 року – “Принц Каспіан”. Пізніше, у 2010 р., компанія Fox випустила фільм “Підкорювач Зорі”.

Планувалося зняти четвертий фільм “Срібне крісло”, режисером якого мав стати Джо Джонсон, проте 2018 року компанія Walden Media припинила дію своїх прав на “Хроніки Нарнії”, повідомляє IGN.

Після цього Netflix скористалася можливістю придбати права на серію.

“Улюблені історії К.С. Льюїса “Хроніки Нарнії” знаходять відгук у багатьох поколінь читачів у всьому світі, – заявив тоді в прес-релізі Тед Сарандос, головний директор Netflix із контенту. – Сім’ї полюбили таких персонажів, як Аслан і весь світ Нарнії, і ми раді стати для них домом на довгі роки”.

Згідно з угодою між Netflix і The C.S. Lewis Company, потоковий сервіс розвиватиме історії із всесвіту Нарнії в серіали й фільми, які, як сподіваються продюсери, перейдуть на інші носії, подібно до того, як це зробили успішні франшизи Star Trek і Marvel.

Як повідомляє CBN News, ця угода знаменує собою перший випадок, коли одна компанія офіційно володіє правами на всі сім книг всесвіту “Нарнії”.

Однак з моменту придбання Netflix офіційно не анонсувала жодного проєкту, заснованого на цій серії.

Ґрета Ґервіґ практично нічого не говорила про те, що очолить адаптацію, проте вона визнана вельми успішним режисером. Її режисерський дебют відбувся 2017 року з фільмом “Леді Берд”. Цей фільм отримав п’ять номінацій на премію “Оскар”, зокрема за найкращу режисуру та найкращий сценарій. У 2019 році вона була сценаристом “Маленьких жінок” за книгою Луїзи Мей Олкотт, цього місяця виходить фільм “Барбі”, очікується, що він матиме великі касові збори.

Очікується, що “Хроніки Нарнії” матимуть аналогічний успіх. Загальна каса трьох попередніх фільмів про Нарнію перевищила $1,5 млрд.

Було продано понад 100 млн. примірників книг Льюїса про Нарнію. Також вони перекладені більш ніж 47 мовами світу.