Нікарагуа: черговий арешт священника
  • Птн, 14/07/2023 - 15:48

У неділю 9 липня поліція Нікарагуа заарештувала ще одного священника за звинуваченням у критиці влади. 

Про це пише rkc.org.ua за матеріалами КАІ.

Отець Фернандо Замора, декан дієцезії Сіуна на півночі країни, був затриманий в Манагуа відразу після Меси. Він звершував її разом із місцевим митрополитом архієпископом кардиналом Леопольдо Бренесом Солорзано. Офіційного приводу такої дії не повідомлено.

Отець Замора приєднався до 4 священників, нещодавно заарештованих режимом президента Даніеля Ортеги. Сім інших священників були вислані з країни, а ще шестеро втекли за кордон, побоюючись за своє життя. У понеділок 10 липня влада відмовила у в’їзді до Нікарагуа о. Хуану Карлосу Санчесу, громадянину Нікарагуа, який хотів в’їхати в країну після подорожей до Болівії та США. Так само не дозволили в’їзд трьом іншим священникам.

Інформаційне агентство Reuters нагадало, що в рамках боротьби з Церквою, яка триває останні п’ять років, влада Нікарагуа заморозила банківські рахунки Церкви ще в травні за звинуваченням у «відмиванні грошей». І Reuters, і місцевий тижневик Confidencial підтвердили, що єпископ Марагальпи Роландо Альварес, якого в січні цього року засудили до 26 років ув’язнення і який був «ненадовго звільнений з в’язниці» завдяки зусиллям Церкви, на жаль, все ще перебуває у в’язниці.

Нагадуємо, від лютого цього року в Нікарагуа перебуває у в’язниці єпископ Роландо Альварес, позбавлений громадянства та засуджений на 26 років тюремного ув’язнення. Святий Престол не має жодного дипломатичного представника в Нікарагуа після того, як тимчасово повірений у справах нунціатури монсеньйор Марсель Діуф 17 березня залишив країну на вимогу уряду.