Німеччина: вандали знищили шопку та понівечили фігурки Марії, Йосифа і трьох царів
  • Пон, 18/12/2023 - 12:54

У ще одному німецькому місті відбувся скандальний випадок антихристиянського вандалізму. У неділю вранці невідомі спустошили різдвяний вертеп, знищивши фігурки натуральної величини.

Гіпсовим зображенням Марії, Йосипа, трьох царів і навіть осла відрізали голови; фігурку Немовляти Ісуса забрали з вертепу і заховали, так що службам довелося довго її шукати. Іншим фігурам відрубали руки, а ще інші повалили, пише pch24.pl.

Рюссельхайм розташований у Гессені, між Майнцом, Вісбаденом, Дармштадтом і Франкфуртом. Це місто, в якому проживає майже 70 тисяч осіб. У Рюссельхаймі знаходиться штаб-квартира Opel і багатьох інших німецьких та іноземних компаній, в основному з автомобільної промисловості.

Шопка розташована у центрі міста, поруч із євангельською церквою на площі Ринок.

Методи руйнування явно нагадують методи ісламських терористів, які зазвичай обезголовлюють своїх жертв. Проте ніяких конкретних слідів, які б вказували на їхню «ідеологічну» ідентичність, зловмисники не залишили.

Впродовж останніх років у Німеччині було багато таких ситуацій під час Різдва: нападам піддавалися вертепи, виставлені на ринках і вулицях, а також інтер’єри церков.

Зловмисників рідко вдається знайти.