Німецький кардинал привітав обрання польського політика керівником ЄС
  • Срд, 03/09/2014 - 11:18

«Церква повинна будувати мости примирення і бути носієм спокою», – нагадав під час спомину 75-річчя від початку ІІ світової війни голова Конференції єпископів Німеччини та Комісії єпископатів країн Європейського Союзу кардинал Рейнхард Маркс. Єрарх взяв участь у заходах, що відбулися 1 вересня 2014 року у Варшаві.

«Досвід війни, терору і насильства в Іраку, Сирії та Україні зобов'язує нас, християн, нести свідчення світу і захищати гідність усіх людей», – наголосив єрарх. За словами кардинала Маркса, проповідування Євангелія має реалізовуватися «через зусилля на користь миру і справедливості», і «завдяки молитві та участі в Літургії протистояти ізоляціонізму та націоналізму».

Німецький єрарх назвав обрання прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска головою ЄС «символом позитивної інтеграції та майбутнього розвитку континенту». «Я думаю, що цей вибір буде на користь всієї Європи, яка прагне єдності, заснованої на цінностях, і народженої на християнських коренях», – наголосив єрарх. Досвід східноєвропейських країн, на його думку, є «особливо важливим» для всього континенту.