Офіційна дата візиту Папи в США буде озвучена в 2015 р
  • Суб, 15/11/2014 - 00:20

Офіційну дату візиту Святішого Отця в США і штаб-квартиру ООН в Нью-Йорку ми  дізнаємося в лютому-березні 2015, сказав італійському агентству "ANSA" постійний спостерігач Святого Престолу при Організації Об'єднаних Націй, Архиєпископ Бернардіто Ауса. Папський дипломат підкреслив, що протокол передбачає, що така інформація повинна бути поширена за півроку до планованого візиту. Уже в серпні, на борту літака після паломництва до Південної Кореї, Франциск підтвердив, що він збирається до Філадельфії. Наступного року 22-25 вересня там пройде Всесвітня зустріч сімей. Раніше папський візит до Сполучених Штатів оголосив місцевий Архиєпископ Чарльз Чапут.

Запрошення відвідати країну направив до Понтифіка також єпископат США. Зі свого боку, Генеральний секретар ООН зробив це в вересні через кардинала Держсекретаря П'єтро Пароліна. Очікується, що понтифік відвідає також Нью-Йорк і виступить на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Слід нагадати, що 27 березня 2014 Франциск прийняв на аудієнції у Ватикані Президента США Барака Обаму і розмовляв з ним протягом майже години.