Освячення накупольного хреста у парафії Скадовська (Херсонської область)
  • Срд, 01/10/2014 - 00:19

27 вересня владика Михаїл (Бубній), Екзарх Одеський УГКЦ, освятив купол та хрест церкви Покрова Пресвятої Богородиці у м. Скадовськ, для невеличкої громади на Південній Україні. З 2010 року парафію взяли під свою опіку отці Згромадження Воплоченого Слова. Саме вони і розпочали будівництво парафіяльного храму.

На цій урочистості були присутні духовенство з навколишніх парафій та Сестри Служебниці Господа і Діви Марії з Матара, Чернечої Родини Воплоченого Слова, з Одеси.

Спершу відбулася Архієрейська Божественна Літургія у каплиці, яку облаштовано у старому кінотеатрі, де тимчасово відбуваються Богослужіння, допоки не збудується новий храм. По закінчені владика подякував всім за їхню присутність, особливо тим, які спричинилися до будівництва нового храму. У свою чергу ієром. Іван Барчук, ВС, парох парафії та настоятель спільноти отців Воплоченого Слова у м. Скадовськ, сердечно висловив владиці свою вдячність за його візит.

Потім всі присутні урочистою процесією підійшли до нової церкви, будівництво якої ще триває. По дорозі звучав гімн «О спомагай нас, Діво Маріє», який дуже яскраво підкреслював необхідність Божої батьківської опіки над нашим народом. Подібна процесія і пісня до Богородиці вулицями міст на Півдні України – це велике і вражаюче свідчення для всіх.

Далі відбулося освячення хреста та купола, які будуть підняті на храм.

Опісля отець Іван запросив усіх присутніх на невеличку трапезу біля храму, щоб разом відсвяткувати цю величну для всієї парафії подію. Владика Михаїл приділив кожній родині особисту увагу, що стало дуже гарним свідченням його пастирської опіки.

Опісля, владика зустрівся також з мером міста Скадовськ.

Візит Екзарха Одеського став великою подією у житті цієї маленької парафіяльної спільноти та Згромадження Воплоченого Слова, оскільки його присутність є великою підтримкою у будівництві парафіяльного храму та проповідуванні Божого Слова на Південних теренах України.

Прес-центр Згромадження Воплоченого Слова