Пацифісти влаштували колотнечу під час Літургії в Міланській катедрі
  • Втр, 19/03/2024 - 15:32

Під час Літургії в Міланській катедрі стався політичний інцидент. Активісти зірвали літургію, виставивши перед вівтарем свої транспаранти та вигукуючи антивоєнні гасла. Під час інтервенції пацифісти... почубилися з охороною храму.

“Ми хочемо миру на землі. Більше ніяких війн, – вигукнув один із активістів, які перешкоджали богослужінню. – Це також говорить Папа Римський. Він каже припинити озброєння”, - кричав інший.

Як повідомляють італійські ЗМІ, активісти, які закликають до "припинення вогню", розгорнули свої банери лише наприкінці Літургії. Охорона храму підійшла до зазначених осіб і попросила залишити місце богослужіння. Однак мітингувальники вимагали права провести заплановану акцію й оголосили, що після цього покинуть собор.

Оскільки домовитися не вдалося, охорона почала забирати матеріали в активістів, які заважали богослужінню. Останні, як повідомляє сайт kath.net, намагалися їх відібрати, виникла невелика шарпанина. До акції також долучилися деякі обурені віруючі.

Після короткого епізоду бійки та припинення акції пацифісти покинули храм. Значної шкоди не завдано, ніхто не постраждав, повідомляє pch24.pl з посиланням на сайт ilfattoquotidiano.it.