Папа: асоціації мирян не повинні протиставлятися парафіям
  • Суб, 08/03/2014 - 13:27

Вірні миряни, в силу Хрещення, є головними діячами євангелізації та розвитку людини: про це пише Папа Франциск в посланні до учасників симпозіуму керівників церковних мирянських асоціацій. Тема симпозіуму, організованого Римською єпархією та Латеранським університетом, - «Місія мирян в місті».

Активність мирян - це основоположний елемент вчення Другого Ватиканського собору, нагадує Папа Франциск. Кожен член Народу Божого є одночасно учнем і місіонером, і ці два аспекти невіддільні одне від одного. В силу загальної приналежності до Церкви та участі в її місії - пояснює Папа - важливо не протиставлятися парафіям церковні асоціації, які є ресурсом для Церкви і діють в найрізноманітніших сферах суспільного життя. Асоціації мирян, підкреслює Папа Франциск, покликані зберігати «живий зв'язок з єдиним пастирським планом в єпархії і в парафіях, щоб не тлумачити Євангеліє лише частково і не відокремлюватися від Матері Церкви».

Папа запрошує мирян «зробити звичним звернення до соціального вчення Церкви, цінного і повного інструменту», і заохочує асоціації мирян «сприяти соціальній включеності бідних, приділяючи їм пріоритетну увагу з релігійної і духовної точки зору».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va