Папа Франциск про святого Івана Павла ІІ
  • Втр, 22/10/2019 - 16:09

22 жовтня католицька Церква відзначає літургійний спомин Святого Івана Павла ІІ. З цієї нагоди його наступник Папа Франциск опублікував на своєму аккаунті у Твіттер наступне повідомлення:

“ Дякуємо Господеві за все добро, вчинене в світі та в серцях через слова, діла та святість Івана Павла ІІ. Завжди пам’ятаємо його заклик: «Відкрийте двері Христові!» ”

Папа Франциск багато разів згадував цей заклик святого Івана Павла ІІ. Під час аудієнції на площі святого Петра у Ватикані, що відбувалась 22 жовтня 2016 року з нагоди Надзвичайного року милосердя, Святіший Отець сказав: «ʺНе бійтеся! Відкрийте, навстіж відкрийте двері Христовіʺ. Цей заклик Івана Павла ІІ перетворився в невпинне звіщення Євангелія милосердя для світу й для людини».

Іван Павло ІІ, що очолював Апостольський Престол протягом 27 років,  – один із святих, які найшвидше були причислені до лику святих. Він відійшов по вічну нагороду 2 квітня 2005 року, а 1 травня 2011 року, у неділю Божого Милосердя, його наступник на престолі святого Петра – Папа Венедикт XVI – проголосив його блаженним, вибравши днем його літургічного спомину 22 жовтня, день коли 1978 року Папа Іван Павло ІІ розпочав свій понтифікат. 27 квітня 2014 року, також у неділю Божого Милосердя,  Папа Франциск канонізував Івана Павла ІІ разом з Папою Іваном ХХІІІ.

Українському народові особливо дорогий і незабутній візит Папи Івана Павла ІІ, що відбувся в  червні 2001 року. Підносячи  молитву до Господа за святого Івана Павла ІІ, за його заступництвом молімось за мир – у наших серцях і в родинах, за мир в Україні та в усьому світі.