Папа і лідер православ’я молилися за мир в Україні на тлі нової битви
  • Пон, 01/12/2014 - 14:06

Папа Франциск і духовний лідер 300 млн. православних закликали до миру в Україні через діалог сторін конфлікту і на основі пошанування міжнародного права. Про це повідомляє англомовна редакція «Радіо Ватикан».

В час, коли Папа і Патріарх Варфоломій І зробили спільну заяву, Росія відправила в Україну більш як 100 вантажівок зі зброєю та боєприпасами для проросійських бойовиків на сході України на тлі активізації там активних бойових дій. Москва переконує, що йдеться про гуманітарний конвой.

У свою чергу Київ стверджує, що левова частка грузу російських конвоїв – це зброя, боєприпаси та інше обладнання, яке використовується в бойових діях, і лише невеличка частина – продукти харчування.

Цієї неділі бойові дії активізувалися нападами проросійських бойовиків на Донецький аеропорт, який є однією з ключових точок у цьому протистоянні. Жертвами активізації війни уже стали 12-річний хлопчик і 55-літня жінка. За минулий вікенд також загинула 82-річна жінка і троє українських вояків.

Папа Франциск та Патріарх Варфоломій І уважно стежать за боями на сході України, у яких життя втратило уже більше як 4000 людей. Вони заявили, що як християнські єрархи, вони моляться за мир в Україні.

Вони закликали всі сторони конфлікту «шукати шлях діалогу й пошани міжнародного права, щоб покласти край конфліктові, даючи змогу всім українцям жити у згоді».