Папа: Молюся за католиків Китаю, які серед труднощів не перестають вірити
  • Срд, 22/05/2019 - 19:51

«Наступної п’ятниці, 24 травня, відзначатимемо свято Пречистої Діви Марії, Помічниці християн, яку особливо вшановують в Китаї в санктуарії Шешанської Богородиці поблизу Шанхая», – нагадав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 22 травня 2019 р., додаючи:

«Ця нагода дає мені можливість висловити свою особливу близькість та любов католикам в Китаї, які серед щоденних труднощів та випробувань не перестають вірити, надіятися та любити».

У цьому контексті Святіший Отець звернувся і побажанням до католиків цієї країни: «Дорогі вірні Китаю, нехай же наша небесна Матуся допомагає вам бути свідками милосердної любові та братерства, завжди зберігаючи єдність в сопричасті з вселенською Церквою. Молюся за вас і благословляю», – сказав він, запросивши присутніх на площі Святого Петра проказати молитву «Радуйся, Маріє».

Ініціатива Бенедикта XVI

Нагадаємо, що 27 травня 2007 року Папа Бенедикт XVI підписав лист до єпископів, священиків, богопосвячених осіб та мирян Католицької Церкви у Китайській Народній Республіці, який був оприлюднений 30 червня того ж року. У цьому листі він, зокрема, писав: «День 24 травня, присвячений літургійному споминові Пречистої Діви Марії, Помічниці Християн, Яку з великою набожністю вшановують у марійському санктуарії Шешан у Шанхаї, міг би в майбутньому стати для католиків всього світу нагодою єднатися в молитві з Церквою в Китаї. Бажаю, щоб ця дата стала для вас днем молитви за Церкву в Китаї».

Перший такий день молитви був проведений 24 травня 2008 року. Спеціально до цієї нагоди Бенедикт XVI написав молитву до Матері Божої Шешану. Папа звертається до Покровительки Китаю та Азії з проханням вести Божий люд дорогами істини та любові, благаючи підтримувати зусилля всіх тих, які в Китаї, серед щоденних турбот, не перестають вірити, надіятися і любити, щоб вони ніколи не боялися звіщати світові Ісуса Христа.

Марійський санктуарій у Шешані, збудований 1935 року, є першою базилікою, спорудженою на Далекому Сході.