Папа на кладовищі абортованих дітей
  • Суб, 16/08/2014 - 16:06

Папа Франциск зустрівся з неповносправними і відвідав кладовище абортованих дітей. Це відбулося в Ккоттонгнае, де після полудня (за місцевим часом) Святіший Отець прибув вертольотом із Сеула.

У реабілітаційному центрі «Дім Надії» його чекало близько 150 дорослих пацієнтів і близько 50 неповносправних дітей, а також 70 медичних працівників. Традиція цього місця в тому, що гості, які прибувають туди, знімають взуття перед входом як знак поваги до хворих, що є там. Папа Франциск також пішов туди без взуття.

Короткі слова привітання Папи сказав ординарій місцевої єпархії Чхонджу єпископ Габріель Чанг Бонг Хун. Він запевнив, що єпархія намагається бути «Церквою вбогою і для вбогих». Насамперед намагається ламати стіни соціальних упереджень щодо неповносправних людей.

Потім діти представили коротку артистичну програму і вручили Папі в подарунок вироби рукоділля. Папа Франциск пожертвував їм зроблену у Ватикані мозаїку, що зображає народження Ісуса Христа.

Після візиту у «Дім Надії» Папа зупинився на коротку молитву в Саду абортованих дітей. Там є статуя Святої Родини, а довкола ліс малих, білих хрестів, як пам’ять про ненароджених дітей, убитих під час абортів. Там були присутні представники корейських захисників життя, а також місіонер без руки і ноги, брат Лі Гу-Вон.

Ккоттонгнае розташована за 90 км на південь від Сеула. Ця місцевість, назва якої означає «Пагорб Квітів», була заснована в 70-х роках з ініціативи о. Джона Ох Вунг-чжина зі спільноти харизматичної віднови «Брати Ісуса з Ккоттонгнае». Керуючись словами Ісуса з Євангелія св. Матея: «Усе, що ви зробили одному з братів моїх найменших, мені зробили це», священик і його помічники зі спільноти створили цілий комплекс центрів, лікарень, університетів та інші установи, призначені для бідних і покинутих хворих різного віку, які є «цвітом» цієї справи – звідси і назва пагорба. Щороку тут знаходять догляд тисячі людей.