Папа оголосив про свій візит до Дубліна й поблагословив спеціальну ікону
  • Срд, 21/03/2018 - 16:07

«З нагоди наступної Всесвітньої зустрічі сімей, маю намір здійснити подорож до Дубліну від 25 до 26 серпня цього року. Вже від тепер складаю подяку владі, єпископам, єпископу Дубліна й усім, хто докладає зусилля до підготовки цієї подорожі. Дякую!», – таку звістку Папа Франциск подав на завершення загальної аудієнції, що відбулася у Ватикані 21 березня 2018 р.

Під час аудієнції Його Святість поблагословив ікону Пресвятої Родини, яку представили дві ірландські сім’ї, що є символом Всесвітньої зустрічі сімей.

Сім’ї Тобін і Башел прибули до Ватикану в складі Делегації, до якої увійшли Архиєпископ Діармунд Мартін, Голова організаційного комітету Всесвітньої зустрічі сімей, Генеральний секретар комітету отець Тім Барлет, а також іконописець Міхай Куку.

Бренда та Браян Тобін, що проживають у графстві Кілдер на сході Ірландії, прибули на зустріч з Папою із своїми двома дітьми Еммою (20 років) і Каталом (13 років), та бабусею Маурін Тобін. Мері і Майкл Башел, що на даний час проживають у Римі, також були із своїми дітьми Олівією (7 років) і Моллі (5 років).

Після того як Архиєпископ Діармунд Мартін поблагословив ікону-символ Всесвітньої зустрічі сімей у серпні минулого року, вона «подорожувала» різними парафіями Ірландії, щоб допомогти вірним приготувалися до цієї події.

На прохання організаторів Всесвітнього дня сімей, ікону написав іконографо Міхай Куку, що походить з Румунії. Йому допомагали Cестри Редемптористки з монастиря святого Альфонса в Дубліні.

Ікона має форму «триптиха», тобто складається з трьох частин: основної частини і так званих «дверей». На зовнішніх бокових частинах зображені Архангели Михаїл і Гавриїл. У центральній частині ікони зображена Пресвята Родина: Пресвята Богородиця, святий Йосиф та Ісус Христос. На бічних частинах зображені дві євангельські події: воскресіння дочки Яїра та чудо під час весілля в Кані Галилейській.

В основі ікони є напис «Amoris Letitia» (Радість любові), що є назвою пост-синоального Апостольського напоумлення Папи Франциска, що має стати джерелом натхнення для наступної Всесвітньої зустрічі молоді в Дубліні 2018 року.