Папа призначив нового Секретаря Дикастерії сприяння єдності християн
  • Суб, 24/02/2024 - 14:55
Ним став дотеперішній Заступник Секретаря Дикастерії для Східних Церков священник з Міланської архидієцезії Флавіо Паче, що також призначений титулярним єпископом Долії.

У п’ятницю, 23 лютого 2024 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Секретарем Дикастерії сприяння єдності між християнами отця Флавіо Паче, дотеперішнього Заступника Секретаря Дикастерії для Східних Церков, надаючи йому титулярний осідок Долії та підносячи до архиєпископської гідності.

Біографічна довідка

Отець Флавіо Паче народився 29 липня 1977 року в м. Монца на півночі Італії. В 1996 році вступив до семінарії в Мілані, а 2002 – отримав пресвітерські свячення. Виконував різні душпастирські обов’язки, займався працею з молоддю, викладав релігію в школі та був капеланом в госпісі. Завершивши 2010 року навчання в Папському Інституті Арабських студій та ісламістики, брав участь в деяких ініціативах стосунків Міланської архидієцезії з ісламом. У 2011 році розпочав служіння в Конгрегації Східних Церков, у якій 3 лютого 2020 р. був призначений Заступником Секретаря.