Папа про необхідність місіонерського учнівства
  • Птн, 20/07/2018 - 16:13

Папа Франциск передав через Апостольського Нунція побажання учасникам 5-го Конгресу нової євангелізації на Філіппінах

 

Долати виклики, пов’язані з «місіонерськими учнівством і перетвореннями», застосовуючи бачення, яке зосереджується «не лише на всьому Філіппінському архіпелазі, але також простягається на розлогий Азійський континент та поза його межі». З таким заохоченням Папа Франциск звернувся до 5 тисяч учасників 5-ї Конференції Філіппінської Церкви про нову євангелізацію, що від 18 до 22 липня 2018 р. відбувається в Манілі, столиці країни.

Нікого не виключати з радості Євангелія

Святіший Отець через Апостольського Нунція в цій країні передав «братерські побажання» всім учасникам Конгресу. Відповідне послання під час інавгураційної Святої Меси зачитав кардинал Луїс Антоніо Таґле, Архиєпископ Маніли. У світлі Апостольського напоумленні «Evangelii Gaudium», Папа підкреслює, наскільки життєво необхідним є те, щоб «Церква виходила звізаи Євангеліє всім, в усіх місцях, при всіх нагодах, без зволікання, страху та очікування віддачі». Адже «радість Євангелія призначена для всього люду та не може нікого виключати».

Серед тем – праця, сім’я та парафія

Завданням конференції є запропонувати захоплюючий досвід Ісуса, Церкви та місії, адже євангелізація не є можливою без того, щоб дедалі більше вкорінювати своє життя в Христі, що втіленням Євангелія. Крім пленарних сесій, відбуваються праці в групах, під час яких учасники зосереджуються на таких темах як парафія, освіта, праця, сім’я, молодь, цифрові медіа та соціальні мережі, місія та нові служіння.