Папа та іспанські єпископи моляться за жертв терористичного нападу в Барселоні
  • Чтв, 17/08/2017 - 22:49

Католицькі лідери висловлюють свої молитви за жертв терористичного нападу, під час якого вантажівка врізалась у натовп людей в Барселоні. Подія відбулась в четвер, 17 серпня, на початку пішохідного бульвару Рамбле, в результаті чого було вбито щонайменше 13 осіб, а десятки – поранено.

«Святійший Отець із великим занепокоєнням дізнався про те, що відбувається в Барселоні», - йдеться у заяві прес-служби Апостольської Столиці. – «Папа молиться за жертв цієї атаки і висловлює свою близькість усьому іспанському народу, а особливо пораненим і сім’ям жертв».

Єпископ Хосе Гіль Тамайо, генеральний секретар Єпископської конференції Іспанії, також видав заяву, написавши у Twitter: «Ми із турботою та молитвою стежимо за ситуацією жертв масового нападу в Рамбле. Наша солідарність з жертвами і з Барселоною».

Свідки розповіли, що вантажівка рухалась скеровано на людей, що перебували у переповненій пішохідній зоні. Місцеві ЗМІ повідомляють, що водій втік, і згодом було затримано підозрюваного.

Поліція підтвердила, що щонайменше 13 осіб було вбито під час нападу, а близько 50 – поранено. Цей випадок поліція назвала терористичним нападом, інформує CNA.